Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανοικτή συζήτηση “My Europe Point” για προώθηση των Ευρωεκλογών
Ανοικτή συζήτηση “My Europe Point” για προώθηση των Ευρωεκλογών

Ανοικτή συζήτηση “My Europe Point” για προώθηση των Ευρωεκλογών

 

 

Στο πλαίσιο του έργου “Changemakers for European Democracy”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οργανισμός Active Zone Outdoor διοργανώνει δημόσια συζήτηση με στόχο την άμεση αλληλεπίδραση και επικοινωνία του κοινού με υποψήφιους Ευρωβουλευτές με απώτερο σκοπό να αυξηθεί η συμμετοχικότητα των νέων στις προσεχείς εκλογές.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν υποψήφιοι Ευρωβουλευτές από τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τη σημαντικότητα και βαρύτητα της ψήφου στις Ευρωπαϊκές εκλογές απαντώντας σε ερωτήσεις οι οποίες θα υποβληθούν από το κοινό. Μέσω της εκδήλωσης, η οποία δεν θα χρωματιστεί κομματικά ούτως ώστε να αποφευχθεί η άμεση, προσωπική προβολή των υποψηφίων, αναμένεται να συζητηθούν μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν στην αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης και διεύρυνσης της συμμετοχής των πολιτών, στη σημασία της δράσης των Κυπρίων Ευρωβουλευτών στο Ευρωκοινοβούλιο, στον κομβικό ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου στη θέσπιση πολιτικών σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, στη δομή και λειτουργία των Ευρωπαϊκών θεσμών, στα οφέλη της Κύπρου από τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και στους παράγοντες που ευνοούν τη χαμηλή προσέλευση των νέων στις εκλογές.

Ως ένας ΜΚΟ που επικεντρώνεται στην προώθηση υπαίθριων εναλλακτικών δραστηριοτήτων,  η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο της ξύλινης προβλήτας, απέναντι από το Κάστρο της Λάρνακας. Η επιλογή της προαναφερθείσας χωρικής διαρρύθμισης έγινε με γνώμονα τη δυνατότητα που θα παρέχει στους υποψηφίους να έρθουν σε ουσιαστική επικοινωνία με ένα ευρέου φάσματος και εναλλασσόμενο κοινό, λαμβάνοντας υπόψη την κίνηση που παρατηρείται στην περιοχή των Φοινικούδων το απόγευμα του Σαββάτου. Μολονότι η συζήτηση θα συντονίζεται από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του οργανισμού, οι ερωτήσεις θα προέρχονται από το κοινό, σε μια προσπάθεια να δοθεί φωνή στις ανάγκες, στους προβληματισμούς και στις σκέψεις των ίδιων των πολιτών.

 

Οι συζητήσεις είναι προγραμματισμένες στις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 18:00
  • Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024, 18:00

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Ανδρέα Ανδρέου στο [email protected]

Send this to a friend