Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Τίνα Πουλλίδη: Η Λάρνακα στέρεο οικοδόμημα ακαδημαϊκής & επιχειρηματικής συνύπαρξης
Τίνα Πουλλίδη: Η Λάρνακα στέρεο οικοδόμημα ακαδημαϊκής & επιχειρηματικής συνύπαρξης

Τίνα Πουλλίδη: Η Λάρνακα στέρεο οικοδόμημα ακαδημαϊκής & επιχειρηματικής συνύπαρξης

Ενίσχυση της καινοτομίας, της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας

Η επιχειρηματικότητα είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη της Οικονομίας, ενώ είναι ευθέως συνδεδεμένη με την Ποιότητα Ζωής, την Κοινωνική Ανάπτυξη και ευημερία.

Συγκεκριμένες στρατηγικές και δράσεις μπορούν να προάγουν τη συνεργασία και την αμοιβαία ενίσχυση μεταξύ των δύο αυτών τομέων.

Στην πράξη, στην πόλη μας, προτείνω τα παρακάτω με βάση τους παραπάνω άξονες:

Δημιουργία Τεχνολογικών Πάρκων και Κέντρων Καινοτομίας:
Μπορούν να φιλοξενήσουν τόσο πανεπιστημιακά ερευνητικά εργαστήρια, όσο και επιχειρήσεις startups. Έτσι θα προάγεται η άμεση εφαρμογή της έρευνας στην πράξη και οι επιχειρήσεις θα αξιοποιήσουν την ακαδημαϊκή γνώση για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Αξιοποίηση “ακαδημαϊκού” προϊόντος πόλης και επαρχίας Λάρνακας:
Η πόλη μας, δεν αποτελείται μόνο από το Κέντρο, αλλά ακόμα και η επαρχία της είναι ένα χρυσό διαμάντι, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί και σε ακαδημαϊκό επίπεδο με τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής, με την ενίσχυση των εμπειρικών γνώσεων, από τη διανόηση του τόπου μας, της πόλης μας.

Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης και Θέσεις Εργασίας για Φοιτητές:
Μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης, οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν εμπειρία, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την νέα γνώση και την καινοτόμο σκέψη των νέων.

Δημιουργία Επιτροπών και Συμβουλίων, από ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικούς συμβούλους:
Η συγκρότηση μικτών επιτροπών και συμβουλίων που θα απαρτίζονται από εκπροσώπους των πανεπιστημίων και των επιχειρήσεων μπορεί να βοηθήσει στη χάραξη κοινών στρατηγικών και στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν και τους δύο τομείς.

Δημιουργία περισσότερων Χώρων Συνεργασίας στην πόλη:
Η δημιουργία κοινών χώρων εργασίας όπου φοιτητές, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες μπορούν να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν ιδέες και γνώσεις σε καθημερινή βάση.

Send this to a friend