Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Αυτό το Σάββατο στις Εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» η Αιμιλία Αριστείδου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας
Αυτό το Σάββατο στις Εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» η Αιμιλία Αριστείδου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας

Αυτό το Σάββατο στις Εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» η Αιμιλία Αριστείδου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας

 

 

Στα πλαίσια των προγραμμάτων που ανάπτυξε και καθιέρωσε η Βιβλιοθήκη Αραδίππου περιλαμβάνει και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας παιδιών ηλικίας 4 και 9 χρόνων και όχι μόνο. Καλεσμένη αυτό το Σάββατο 25 Μαίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ. η Αιμιλία Αριστείδου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, με Θέμα: “Χριστούγεννα μακρυά απο τον μπαμπά”.

Το παραμύθι της συγγραφέας Αιμιλίας Αριστείδου “Χριστούγεννα μακριά από τον Μπαμπά”, είναι ένα πολυθεματικό παραμύθι, βασισμένο στον διαχρονικό στόχο “Δεν Ξεχνώ” και γράφτηκε με αφορμή τα 50  χρόνια κατοχής.

Είναι αφιερωμένο σε όλο τον ξεριζωμένο και απόδημο Κυπριακό ελληνισμό.
Στέλνει πολλαπλά μηνύματα στα παιδιά μας, όπως ότι και ο δικός λαός κάποτε ξεριζώθηκε και ξενιτεύτηκε.

 

Επίσης, είναι ένα παραμύθι, το οποίο προβάλει τις αξίες και τους θεσμούς της οικογένειας, την ιστορία της Κύπρου 🇨🇾, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Αιμιλία Αριστείδου και γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1986 σε μια ακριτική περιοχή της ελεύθερης Λευκωσίας, τον Άγιο Δομέτιο. Μεγάλωσε μέσα σε μια προσφυγική οικογένεια, με τις αξίες και τα ιδανικά της απελευθέρωσης και της επιστροφής στα χωριά των παππούδων και των γιαγιάδων της.

Οι προγονοί της ήρθαν προσφυγές από την Σμύρνη 1922 για να ξανά ζήσουν τον πόνο του ξεριζωμού το 1974.
Έχει σπουδάσει Προ – δημοτική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και έχει απόκτησή τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Διοίκηση και Ηγεσία της Εκπαίδευσης. Εργάστηκε ως Νηπιαγωγός από το 2006 – 2023 σε πολλά ιδιωτικά νηπιαγωγεία της επαρχία Λευκωσίας.

Για την Αιμιλία το να είσαι εκπαιδευτικός σημαίνει αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση προς τους μαθητές σου, σε οποία ηλικία κι αν βρίσκονται.
Να μπορείς να κατανοήσεις τον τρόπο σκέψεις των παιδιών και μπαίνοντας στην τάξη να διδάξεις, να έχεις την πλήρη επίγνωση ότι το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και έχει τον δικό του τρόπο για να κατάκτηση την γνώση.

Είσοδος ελεύθερη για όλους – μικρούς και μεγάλους!

Send this to a friend