Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ασθενοφόρα με…ΑΙ: Πως η τεχνητή νοημοσύνη τα κάνει γρηγορότερα και σώζει ζωές
Ασθενοφόρα με…ΑΙ: Πως η τεχνητή νοημοσύνη τα κάνει γρηγορότερα και σώζει ζωές

Ασθενοφόρα με…ΑΙ: Πως η τεχνητή νοημοσύνη τα κάνει γρηγορότερα και σώζει ζωές

 

 

Με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στα ασθενοφόρα, επιδιώκει η Υπηρεσία Ασθενοφόρων να μειώσει τον χρόνο ανταπόκρισής της.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ριάνα Κωνσταντίνου, αναφέρει ότι πρόκειται για μια συνεργασία με το Κέντρο Ερατοσθένης και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και εξηγεί πως θα λειτουργήσει.

«Αυτή η τεχνολογία θα βοηθήσει το πλήρωμα του ασθενοφόρου να λαμβάνει μέσω τάμπλετ από την ώρα της λήψης της κλήσης, ποια είναι η γρηγορότερη διαδρομή για να φτάσουμε στο περιστατικό και όπου υπάρχει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που στη χώρα μας ξέρετε ότι έχουμε τεράστιο θέμα και στη Λευκωσία και στη Λεμεσό αλλά και στις άλλες πόλεις.»

 

Σημείωσε επίσης ότι με τις κάμερες, αυξάνεται ο χρόνος ανταπόκρισης των ασθενοφόρων και εξήγησε ότι με την προσθήκη του ΑΙ, θα εμφανίζεται η γρηγορότερη διαδρομή και σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα στη συγκεκριμένη διαδρομή, θα δίνονται άλλες επιλογές διαδρομών, ώστε να φτάσει το συντομότερο δυνατό στο σημείο που καλείται.

«Ο δικός μας ο αγώνας, ο καθημερινός μας ο αγώνας, αφορά ξεκάθαρα τη μάχη μας με το χρόνο. Αυτό θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για εμάς για να μας βοηθήσει να μειώσουμε κι άλλο το χρόνο ανταπόκρισης.»

«Το να προσπεράσουμε την κίνηση και να προσπεράσουμε το οποιοδήποτε εμπόδιο για να φτάσουμε νωρίτερα είναι σημαντικό εργαλείο για εμάς», καταλήγει.

Όπως αναφέρει η κ. Κωνσταντίνου, το έργο άρχισε να υλοποιείται και δίνεται μια περίοδο δύο ετών για ολοκλήρωσή του.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend