Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απόφαση για τη Μονή Αββακούμ μέχρι το τέλος της εβδομάδας «βλέπει» ο Κυριακού
Απόφαση για τη Μονή Αββακούμ μέχρι το τέλος της εβδομάδας «βλέπει» ο Κυριακού

Απόφαση για τη Μονή Αββακούμ μέχρι το τέλος της εβδομάδας «βλέπει» ο Κυριακού

 

 

Ανεδαφικές, ουτοπικές και εντελώς αβάσιμες, χαρακτήρισε ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, τις προειδοποιήσεις των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Όπως αναφέρουν σε νέο υπόμνημα που απέστειλαν στην Ανακριτική Επιτροπή του Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος θα κληθεί να επιβάλει ποινές στον εαυτό του και σε Ιεράρχες για το ιδιώνυμο εκκλησιαστικό αδίκημα της αποσιωπήσεως λόγου αποκλεισμού. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο κύριος Κυριακού διερωτήθηκε εάν είναι σοβαρές οι θέσεις που διατυπώνουν οι δικηγόροι των μοναχών.

«Με ποια σοβαρότητα θα αντιμετωπίσουν αυτό το υπόμνημα οι της Ανακριτικής Επιτροπής; Είνα μια τακτική. Τα υπομνήματα όλα στοχεύουν στην ακυρότητα της διαδικασίας, τότε δεν μπορεί να γίνει κάτι από την Ανακριτική Επιτροπή για τον εξής λόγο: η Ανακριτική Επιτροπή είναι εντεταλμένη από το Συνοδικό Δικαστήριο, το Συνοδικό Δικαστήριο είναι εντεταλμένο από την Ιερά Σύνοδο. Με ποιο τρόπο μπορεί να ακυρώσει η Ανακριτική Επιτροπή τη διαδικασία που όρισε η Ιερά Σύνοδος.»

 

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, ο κύριος Κυριακού απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα μέλη θα καλέσουν ως μάρτυρες τα άτομα που ζήτησαν από την πλευρά τους οι μοναχοί.

«Από ότι φαίνεται δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουμε απόφαση, δεν μπορεί να πάει επ’ άπειρον να συνεχιστεί ο σκανδαλισμός.»

Πηγή: alphanews

Send this to a friend