Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ «Ανοικτή πληγή η δομή ανηλίκων στην τουριστική Ορόκλινη»
«Ανοικτή πληγή η δομή ανηλίκων στην τουριστική Ορόκλινη»

«Ανοικτή πληγή η δομή ανηλίκων στην τουριστική Ορόκλινη»

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την άμεση μετακίνηση της δομής ασυνόδευτων ανηλίκων από την «καρδιά» της τουριστικής περιοχής Ορόκλινης και συγκεκριμένα από το πρώην ξενοδοχείο «Χενίπα» ζητούν σύσσωμες οι τοπικές αρχές, οι παράγοντες και οι φορείς της Λάρνακας. Η παρουσία τα τελευταία τρία χρόνια της δομής στην είσοδο της κοινότητας, από τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, χαρακτηρίζεται «ανοικτή πληγή» για την γύρω περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη ραγδαία οικιστική και τουριστική ανάπτυξη που παρατηρείται.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης είπε ότι, τα πλείστα περιστατικά νεανικής παραβατικότητας, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, στην γύρω περιοχή, ξεκίνησαν από την δομή ασυνόδευτων ανηλίκων, που βρίσκεται στην Ορόκλινη και αυτή, όπως σημείωσε, είναι μία άποψη την οποία ασπάζεται και η τοπική Αστυνομία μέσα από τις έρευνες και ανακρίσεις στις οποίες έχει προβεί.

 

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Λιβαδιών είχε πρόσφατα συνάντηση με το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, τονίζοντας την ανάγκη να παρθούν άμεσες αποφάσεις, προκειμένου η δομή να μεταφερθεί σε άλλο σημείο.

«Οι νεαροί που διαμένουν στο πρώην ξενοδοχείο όποτε θέλουν μπαίνουν, όποτε θέλουν βγαίνουν, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και 27χρονος στη δομή

——————————–

Η μετακίνηση της δομής ασυνόδευτων ανηλίκων από το πρώην ξενοδοχείο «Χενίπα», αποτελεί κοινό αίτημα τόσο των γειτονικών κοινοτήτων, όσο και της τοπικής εταιρείας τουρισμού. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής δήλωσε ότι για το θέμα αυτό έχουν γίνει πάμπολλες παραστάσεις προς τα αρμόδια τμήματα, ενώ υπήρξε και συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος ζήτησε πίστωση χρόνου μέχρι να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Όπως είπε ο κ.Φακοντής, για το θέμα της δομής πήρε θέση και η Επιτροπή Δημογραφικού, η οποία ζήτησε την μετακίνηση των ανηλίκων σε άλλο χώρο.

Ο Ν. Φακοντής ανέφερε ότι δεν είναι μόνο ανήλικοι που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα, αλλά και άτομα που είναι 27 χρόνων. Κάλεσε, δε, τους βουλευτές της επαρχίας ν’ αναλάβουν πρωτοβουλία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και στα έξι τουριστικά διαμερίσματα παρά την περιοχή της λίμνης Ορόκλινης, τα οποία παραμένουν σε άθλια κτηριακή κατάσταση, χωρίς καν ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά εξακολουθούν να φιλοξενούν άτυπους μετανάστες μέσα σε τραγικές συνθήκες υγιεινής. Και όλα αυτά, σε απόσταση αναπνοής από μια ραγδαία οικιστικά αναπτυσσόμενη περιοχή.

 

Send this to a friend