Έδωσαν χρώμα, φύτεψαν και έφτιαξαν ξενοδοχείο μέλισσας στην πυρόπληκτη Οδού (φώτο – βίντεο)
Μια Κυριακή, διαφορετική από όλες τις άλλες στην πυρόπληκτη Οδού της Ορεινής Λάρνακας, η προτελευταία του Απρίλη. Το χωριό κατακλύστηκε από χέρια, αγάπη, και καλή διάθεση για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του.
Διακόσιοι εργαζόμενοι από 7 εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την αναζωογόνηση της Οδού.
Πήραν τα παιδιά τους και αφιέρωσαν την ημέρα τους την Οδού. Κύπριοι αλλά και αλλοδαποί εργαζόμενοι που ζουν τα τελευταία χρόνια στο νησί μας. Εργάστηκαν ομαδικά, σαν μέλισσες, συνεργάστηκαν με κατοίκους της περιοχής και έβαλαν το δικό τους πολύτιμο λιθαράκι στη φροντίδα ενός «ξένου» για αυτούς χωριού, που η ανάπτυξη και η φροντίδα του ωστόσο θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στο περιβάλλον.
Μάριος Πολυμνιου, Managing Director Ecobare
Και είδαμε πόσο πολύ ο κόσμος αγάπησε αυτή τη δράση, για τον απλούστατο λόγο, ότι έχουν έρθει όλοι μαζί και έχουν όλοι μαζί βοηθήσει ένα κοινό σκοπό, να βοηθήσουμε μια πυρόπληκτη περιοχή να έρθει στα επίπεδα που όλοι ξέραμε πριν.
Κάποιοι πήραν τσάπες, λέρωσαν τα χέρια τους με χώμα και φύτεψαν εκατοντάδες μελισσοκομικά και άλλα φυτά που θα συμβάλουν στο οικοσύστημα της περιοχής.
Γιώργος Ζένιος, Εργαζόμενος Universal Life
Ήρθαμε εδώ με συναίσθημα ευθύνης αλλά και προσφοράς διότι εάν όλοι συνεισφέρουμε από λίγο σε ό,τι εμείς καταστρέφουμε ως άτομα στο περιβάλλον μόνο η χαρά που νιώθεις και η προσφορά είναι ό,τι καλύτερο.
Με επίκεντρο τη φύση και το πολύτιμο έντομο, έφτιαξαν ένα τεράστιο ξενοδοχείο μελισσών για την προσέλκυση και αύξηση του πληθυσμού του μοναχικού είδους.
Άντης Σαρρής, Κατασκευαστής Ξύλινων Κατασκευών – Woodzen
Είμαστε σήμερα εδώ για να γεμίσουμε τα κουτιά με καλάμια να στήσουμε ένα ξενοδοχείο μέλισσας το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του χωριού που ήταν πυρόπληκτο.
Μια από τις κατασκευές και μια βρύση για τις μέλισσες.
Μερίμνησαν και για τον άνθρωπο. Σε ένα μοναδικό σημείο θέας, έφτιαξαν ένα κιόσκι με παγκάκι.
Δεν έλειπαν και οι εικαστικές παρεμβάσεις, που έδωσαν μια πολύχρωμη νότα στο χωριό.
Μενέλαος Φιλίππου, Κοινοτάρχης Οδού
Μετά τις πυρκαγιές τέτοιες πρωτοβουλίες τις θέλουμε πολύ γιατί αναζωογονούν τη μελισσοκομία, τα φυτά που φυτεύτηκαν είναι πολλά σημαντικά, φυτεύτηκαν πολλά δέντρα, έγιναν αυτοί οι όμορφοι τόποι που έβαψαν και δίνουμε και ένα στίγμα στο Branting που έχει να κάνει με τα μελισσο-χώρια και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Ο τοίχος με τα οπαδικά και άλλα συνθήματα που προκαλούσαν οχληρία μετατράπηκε σε έναν πίνακα ζωγραφικής.
«Μαζευτήκαμε 12 άτομα για να ζωγραφίσουμε και πιστεύω ότι είναι μια απίστευτη εμπειρία για εμάς και το χωρίο.»
Εκεί όπου η πύρινη λαίλαπα πέρασε και άφησε πίσω της μαύρο, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, πέρασαν και θα περάσουν από το χωριό, για να ανθίσει ξανά.
Μαρίνα Βασιλείου, External Project, CRS Manager BrainRocket
Τα παιδιά είναι πρώτα στον εθελοντισμό και οι μεγάλοι ακολουθούμε, σκοπός της εταιρικής μας ευθύνης είναι τα μωρά, είναι το μέλλον του νησιού και περιμένουμε να ακολουθήσουν τα βήματα που στέλνουμε εμείς και οι άλλες εταιρείες.
Ένα μοναδικό εταιρικό γεγονός παράδειγμα προς μίμηση. Για την επίτευξη του στόχου συνεργάστηκαν οι εταιρείες ECOmbare, BrainRocket με την πολύτιμη συμμετοχή των εταιρειών Quadcode, WeDoSupport, Universal Life και KPMG.
Πηγή: alphanews