Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Τίνα Πουλλίδη: Μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και Μητέρα
Τίνα Πουλλίδη: Μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και Μητέρα

Τίνα Πουλλίδη: Μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και Μητέρα

 

 

Διαχρονικός στόχος μου η Κοινωνική Πρόνοια προς τη Μητέρα.

Πεποίθησή μου ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να συνδράμει καθοριστικά σε αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας πολύπλευρη υποστήριξη – σε διάφορες μορφές – στη σύγχρονη Μητέρα.

Η κοινωνική πρόνοια προς τη μητέρα αποτελεί σημαντική πτυχή της ευημερίας μιας κοινωνίας. Ενέργειες μπορούν και πρέπει να γίνουν άμεσα, με τη σύσταση επιτροπής στο Δήμο, με την υποστήριξη και εκ μέρους του νομοθετικού σώματος του κράτους.

 

Η γνώση υπάρχει από παραδείγματα Ευρωπαϊκών Χωρών, από ευρωπαϊκά πλάνα που υλοποιήθηκαν στην πράξη. Απομένει να διαμορφωθούν και να εφαρμοστούν σύμφωνα με τις συνθήκες ζωής στον τόπο μας, στην Πόλη μας!

Με δεδομένο ότι η πόλη μας είναι μικρή, μπορούν να τροχοδρομηθούν τα ακόλουθα:

• Δημιουργία Ομάδων από Επιστήμονες – Ειδικούς (Κοινωνιολόγους, Ψυχολόγους, Ιατρούς) που θα λειτουργούν ως Δίκτυα Υποστήριξης της Μητέρας, με επισκέψεις στον προσωπικό της χώρο μετά τον τοκετό και θα αξιολογούν την κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσης αυτής και του βρέφους.
• Υλοποίηση προγραμμάτων υγείας που επικεντρώνονται στην προληπτική φροντίδα και υποστήριξη κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, συμβουλευτική υποστήριξη και μαθήματα γονικής μέριμνας.
• Βοήθεια συναισθηματική και πρακτική μέσω συναντήσεων ανά εβδομάδα με άλλες μητέρες, έτσι ώστε να λαμβάνουν συμβουλές, να ανταλλάζουν απόψεις, ενισχύοντας τη ψυχική υγεία και ευημερία τους.
• Άμεση επικοινωνία με Τομέα που θα λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε να λύνονται απορίες ή/και να προσφέρονται υπηρεσίες.
• Ενίσχυση επιχειρηματικής δραστηριότητας γυναικών και κυρίως μητέρων.

Send this to a friend