Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Έρευνα Symmetron για Λάρνακα: Επτά μονάδες μπροστά ο Ευαγγελίδης
Έρευνα Symmetron για Λάρνακα: Επτά μονάδες μπροστά ο Ευαγγελίδης

Έρευνα Symmetron για Λάρνακα: Επτά μονάδες μπροστά ο Ευαγγελίδης

 

 

ΠΗΓΗ: reporter.com.cy

Σημαντικό προβάδισμα στον Ευάγγελο Ευαγγελίδη έναντι του ανθυποψηφίου του Άγγελου Χατζηχαραλάμπους, για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας, δίνει πρόσφατη δημοσκόπηση της Symmetron Market Research.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ως κριτήρια επιλογής υποψηφίου Προέδρου για τον ΕΟΑ Λάρνακας, οι ερωτηθέντες ιεράρχησαν τα εξής: Κοντά στον απλό πολίτη (59%), Ειλικρίνεια και αξιοπιστία (52%), Διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες (50%), όραμα/πρόγραμμα για τη Λάρνακα (48%).

 

Η υπεροχή Ευαγγελίδη είναι εμφανής σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εξέτασε η έρευνα. Συγκεκριμένα, στο κριτήριο ποιος είναι ειλικρινής και αξιόπιστος, ο Ευαγγελίδης εξασφαλίζει 32% έναντι 25% του ανθυποψηφίου του. Πιο κοντά στους πολίτες είναι και πάλι ο Ευαγγελίδης με 34% έναντι 24% του Χατζηχαραλάμπους. Ικανός και αποτελεσματικός ο Ευαγγελίδης με 33% έναντι 25% και γνωρίζει τα προβλήματα της Λάρνακας με 34% έναντι 25%.

Επτά στους δέκα ερωτηθέντες (71%) δήλωσαν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Μάλλον θα ψηφίσει δήλωσε το 14%, ενώ ένα ποσοστό 15% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει.

Στην πρόθεση ψήφου ο νυν Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης εξασφαλίζει 39% έναντι 32% του Άγγελου Χατζηχαραλάμπους. Ποσοστό 16% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και 14% ότι θα απέχει. Με την αναγωγή στα έγκυρα η διαφορά μεταξύ Ευαγγελίδη και Χατζηχαραλάμπους αυξάνεται στις 8 μονάδες (45% έναντι 37%).

Η έρευνα της Symmetron Market Research ήταν τηλεφωνική και διενεργήθηκε από τις 23 Απριλίου μέχρι την 1η Μαίου 2024. Το δείγμα ήταν 600 άτομα και επιλέγηκε με την τυχαία στρωματοποιημένη μέθοδο.

Ανεβάζει στροφές και ο Ππεκρής

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας η οποία αφορά την εκλογή Δημάρχου Λάρνακας, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες. Ο Ανδρέας Βύρας εξακολουθεί να προηγείται, ωστόσο φαίνεται ότι ο Μιχάλης Ππεκρής αυξάνει ουσιαστικά την επιρροή του και ανεβαίνει, αφήνοντας καθαρά πίσω τον υποψήφιο του ΕΛΑΜ, Σωτήρη Ιωάννου. Το ποσοστό του Ππεκρή είναι σαφώς ψηλότερο μεταξύ εκείνων που τον γνωρίζουν, επομένως στοίχημα για τον ίδιο και για τον ΔΗΣΥ τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της συσπείρωσης.

 

Send this to a friend