Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Το Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στην Άγκυρα
Το Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στην Άγκυρα

Το Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στην Άγκυρα

Το Κυπριακό, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνάντησή τους στην Άγκυρα. Είναι ένα ζήτημα στο οποίο προφανώς διαφωνούμε, όμως το αντίδοτο σε οποιοδήποτε αδιέξοδο δεν μπορεί να είναι άλλο από το διάλογο, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Είναι σημαντικό να βρεθεί μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο Κυπριακό, δήλωσε από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος χωρίς να αναφερθεί στη λύση δύο κρατών που στηρίζει η Τουρκία.

Στην τοποθέτησή του, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέφερε ότι συζητήσαμε, προφανώς, και το κυπριακό ζήτημα, ένα ζήτημα το οποίο παραμένει υψίστης σημασίας για εμάς. Ένα ζήτημα στο οποίο προφανώς και διαφωνούμε, όμως το αντίδοτο σε οποιοδήποτε αδιέξοδο δεν μπορεί να είναι άλλο από το διάλογο».

«Γι’ αυτό και χαίρομαι για τον διορισμό της κ. Ολγκίν ως προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και θεωρώ ότι πρέπει να της δοθεί χρόνος για την αναζήτηση μίας λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού, ξεκινώντας με την εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των δύο μερών», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend