Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Ξενάκης Κυριακίδης: Όσοι ασχολούνται με τη Λάρνακα να την ερωτευτούν πραγματικά σαν πόλη
Ξενάκης Κυριακίδης: Όσοι ασχολούνται με τη Λάρνακα να την ερωτευτούν πραγματικά σαν πόλη

Ξενάκης Κυριακίδης: Όσοι ασχολούνται με τη Λάρνακα να την ερωτευτούν πραγματικά σαν πόλη

 

 

Συνέντευξη στον Αντρέα Πολυκάρπου 

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline ο Υποψήφιος Σχολικός Έφορος με την ΕΔΕΚ Ξενάκης Κυριακίδης μιλώντας μας για τους στόχους του, τους λόγους που κατέρχεται στις εκλογές, τα προβλήματα του τόπου μας, για όσα χρειάζεται η Λάρνακα αλλά και για τα δικά του σχέδια.

1/ Μιλήστε μας για εσάς και την πορεία σας.

 

Γεννήθηκα το 1956 σε μια φτωχογειτονια τότε της Λάρνακας, της πόλης που αγαπώ. Μετα το σχολείο, το στρατό και τις σπουδές στην Αθήνα ήρθα πίσω και ασχολήθκα επαγγελματικά με την Οδοντιατρική αλλά και με τα κοινά αφού σε νεαρή τότε ηλικία είχα τη τιμή να εκλεγώ σαν Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας για δυο πενταετίες με την ΕΔΕΚ.Είμαι περήφανος να αναφέρω ότι ήμουν πρωτεργάτης στη δημιουργία του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ αλλά και την ανέγερση του Δημοτικού Θεάτρου Λάρνακας.

Σε κάποια στιγμή έφυγα για σπουδές και πάλι στο εξωτερικό: Φιλοσοφία και Θέατρο (Δραματική Σχολή – Σκηνοθεσία Παιδικού και Εφηβικού Θεάτρου)

Με την επιστροφή μου στο νησί αφιερώθηκα μαζί με λίγους εκλεκτούς συνεργάτες αποκλειστικά στο Θέατρο για Παιδιά και Νέους. Ίδρυσα το Θέατρο ΑΝΤΙΔΟΤΟ και δίδαξα για 17 χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση σαν Καθηγητής Θεατρολογίας.

2/ Κατέρχεστε υποψήφιος με την ΕΔΕΚ ως Σχολικός Έφορος. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον τομέα αυτό και γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο κόμμα;

Δεν χρειάστηκε να «επιλέξω» οτιδήποτε. Θεωρώ ότι ήταν απόλυτα φυσιολογικό να ανταποκριθώ στη τιμητική πρόσκληση του χώρου στον οποίο ανήκω που είναι η ΕΔΕΚ για μια αποστολή που θεωρώ όχι μόνο απόλυτα συμβατή με τις σοσιαλιστικές αρχές αλλά και που είναι κατά κάποιο τρόπο «ιερή» και  έχει άμεση σχέση με την Παιδεία.

3/ Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στην Λάρνακα; Τι χρειάζεται η πόλη μας;

Δεν με αρκούν σίγουρα λίγες γραμμές για να απαντήσω το τόσο ενδιαφέρον ερώτημα. Μια επίσκεψη σε μια πόλη Ευρωπαική του ίδιου μεγέθους με τη Λάρνακα δίνει τις απαντήσεις: Σεβασμός στον πολίτη, πεζοδρόμια , δρόμοι, πάρκα, χώροι στάθμευσης, δημιουργία πολιτισμού και όχι διοργάνωση «events”, καθαριότητα. Γενικά χρειάζεται όσοι ασχολούνται με τη Λάρνακα να την ερωτευτούν πραγματικά σαν πόλη με προοπτική παρά σαν πόλη που θα τους δώσει «καρέκλες» και θέσεις πάνω σε εξέδρες για να παρακολουθούν προνομιακά παρελάσεις και πανηγύρια.

4/ Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα της Κύπρου;

Η Κύπρος είναι ένα μικρό ημικατεχόμενο νησί. Το μισό καταπατείται και αλλοιώνεται από τους Τούρκους και το άλλο μισό από την άγνοια, τη διαφθορά, τον αρχοντοχωριατισμό, την ιδιοτέλεια. Αυτά είναι τα προβλήματα της Κύπρου και όποιος δεν το καταλαβαίνει «δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει»!

5/ Τέλος, μιλήστε μας για τα σχέδια σας.

Μέσα από τη Σχολική Εφορεία θέλω τουλάχιστο σε αυτό το τελευταίο μέρος της ζωής μου και κουβαλώντας εμπειρίες τόσο από τη θητεία μου στη Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και από τη θητεία μου στα σχολεία να δουλέψω για να υπάρξει ελπίδα για το μέλλον… για ένα μέλλον που θα εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες στη Παιδεία αφού το μέλλον είναι τα παιδιά μας.

Send this to a friend