Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Σχολικό ημερολόγιο: Πότε ολοκληρώνεται το έτος για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Σχολικό ημερολόγιο: Πότε ολοκληρώνεται το έτος για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Σχολικό ημερολόγιο: Πότε ολοκληρώνεται το έτος για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

 

 

Αντίστροφα μετρούν οι μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους. Σήμερα Δευτέρα οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, επιστρέφουν στις μονάδες τους προκειμένου να παρακαθίσουν σε εξετάσεις υπό το νέο σύστημα αξιολόγησης, μετά την κατάργηση του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνου.

Την ίδια ώρα, λιγότερο από τριάντα ημέρες μας χωρίζουν από την έναρξη των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2024.

Πότε ολοκληρώνεται η χρονιά για τα Δημοτικά
Το σχολικό έτος ολοκληρώνεται την προτελευταία Τετάρτη του Ιουνίου, δηλαδή στις 19 του μήνα, όσον αφορά τη Δημοτική Εκπαίδευση.

 

Συνολικά φέτος λειτούργησαν 612 σχολεία, εκ των οποίων 329 Δημοτικά, 274 Νηπιαγωγεία και 9 Ειδικά Σχολεία. Ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών ανέρχονταν σε 64.748, εκ των 51.371 στα δημοτικά, 12.853 στα νηπιαγωγεία και 524 στα ειδικά σχολεία.

Το κουδούνι για τους μικρούς μαθητές θα χτυπήσει ξανά τη δεύτερη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου, δηλαδή στις 9 του μήνα, όταν και θα αρχίσει το νέο σχολικό έτος 2024-2025.

Τι ισχύει για Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές
Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαΐου, ανοίγει η αυλαία για τις εξετάσεις των μαθητών και μαθητριών δημοσίων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, υπό το νέο σύστημα αξιολόγησης, και ολοκληρώνεται στις 24 του μήνα.

Όσον αφορά τα Γυμνάσια, η αντίστοιχη περίοδος αρχίζει την Τρίτη 28 Μαΐου και ολοκληρώνεται για την πλειονότητα των μαθητών στις 6 Ιουνίου. Μετέπειτα, ακολουθούν οι ανεξετάσεις.

Συνολικά φέτος, λειτούργησαν 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων 62 Γυμνάσια, 36 Λύκεια και 10 εξατάξια σχολεία με πλήρη γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Παράλληλα, φοίτησαν 41.605 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων οι 24.160 στον γυμνασιακό κύκλο και οι 17.445 στον λυκειακό κύκλο.

Για τα δημόσια Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, το σχολικό έτος 2024-2025 θα αρχίσει την πέμπτη εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου, δηλαδή την Παρασκευή 6 του μήνα.

Το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων
Στις 10 Ιουνίου, μια ημέρα μετά τις διπλές κάλπες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Ευρωκλογών ανοίγει η αυλαία των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης για το 2024.

Για πρώτη φορά η εξεταστική περίοδος θα αρχίσει με το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας και όχι των Νέων Ελληνικών.

 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είναι το εξής:

Δείτε ΕΔΩ τα Εξεταστικά Κέντρα που θα λειτουργήσουν ανά επαρχία.

Send this to a friend