Τι αλλάζει για κινητά τηλέφωνα και ολοήμερα στα Δημοτικά;
Ενίσχυση της μαθητικής αυτοδιοίκησης επιφέρουν οι αλλαγές που υπερψήφισε την περασμένη εβδομάδα η Ολομέλεια της Βουλής.
Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης ανέφερε ότι πλέον υπάρχει ένα πλαίσιο που βοηθάει τους άμεσα εμπλεκόμενους και επηρεαζόμενους να δημιουργούν σύγχρονα, με σαφήνεια και ξεκάθαρους ρόλους.
Όσον αφορά την απαγόρευση κατοχής κινητών τηλεφώνων, ο κ. Μάριος Στυλιανίδης ανέφερε ότι «δε θα γίνεται επί τούτου έλεγχος», αλλά αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, ο μαθητής θα κληθεί στο γραφείο του Διευθυντή, προκειμένου να του γνωστοποιηθεί η παραβίαση του κανονισμού, ενώ το κινητό θα κατασχεθεί για να παραδοθεί στον κηδεμόνα αργότερα. Αντίστοιχες συζητήσεις γίνονται και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
Μεταρρυθμίσεις έρχονται και για τα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία. Συγκεκριμένα, η λειτουργία τους θα τερματίζεται την ίδια ημέρα με τις σχολικές μονάδες, δηλαδή έως το τέλος Ιουνίου, ενώ θα ξεκινάει την τέταρτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου. Οι κανονισμοί έχουν ήδη δημοσιευθεί και, ως εκ τούτου, πρόκειται για μια ρύθμιση που θα εφαρμοστεί στο τρέχον σχολικό έτος. Παράλληλα, θεσμοθετήθηκε κάθε μαθητής, όπου και όταν κρίνεται, να συνοδεύεται εξίσου τόσο στο ολοήμερο, όσο και στο θερινό σχολείο.
Κληθείς να σχολιάσει την παραβατικότητα που καταγράφεται και στα Δημοτικά Σχολεία, πλέον, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι η κοινωνία ευρύτερα έχει γίνει περίπλοκη. Αλλά γίνεται μια προσπάθεια, ώστε από νωρίς με την εμπλοκή των ίδιων των παιδιών να καταρτίζονται κώδικες επικοινωνίας, να χτιστεί «αυτό το τοίχος που πρέπει να χτίσουμε απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, της βίας, της παραβατικότητας», εξήγησε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι στη δημοτική εκπαίδευση περιλαμβάνεται η προδημοτική, η δημοτική και η ειδική εκπαίδευση.
Πηγή: alphanews