Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τρομακτικό το σενάριο εφόσον συνεχιστούν οι ροές μεταναστών (φώτο)
Τρομακτικό το σενάριο εφόσον συνεχιστούν οι ροές μεταναστών  (φώτο)

Τρομακτικό το σενάριο εφόσον συνεχιστούν οι ροές μεταναστών (φώτο)

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την ώρα που οι υποδομές της Κύπρου ασφυκτιούν και βρίσκονται κυριολεκτικά στα όριά τους και η κυβέρνηση προσπαθεί να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές από τον γειτονικό Λίβανο, τα δρομολόγια των Σύρων άτυπων μεταναστών δεν έχουν σταματημό.

 

Εφόσον, δε, συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα οι μαζικές αφίξεις με τους ίδιους ρυθμούς, τότε το σενάριο για την Κύπρο θα είναι τρομακτικό.

 

Το βράδυ της Τρίτης (2/4) άλλες δύο βάρκες, στις οποίες επέβαιναν συνολικά 263 άτομα, εντοπίστηκαν από τα ραντάρ να ταξιδεύουν ανοικτά της Κύπρου. Έπειτα από ενέργειες του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έγινε κατορθωτό να επιβιβαστούν με ασφάλεια σε άκατους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και να μεταφερθούν στο λιμάνι Λάρνακας.

Όπως διαπιστώθηκε, στην πρώτη βάρκα επέβαιναν 27 παράτυποι μετανάστες, 16 άνδρες, πέντε γυναίκες κι έξι ανήλικοι εκ των οποίων ο ένας ήταν ασυνόδευτος.

Η βάρκα τους είχε εντοπιστεί να ταξιδεύει 12 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Το δεύτερο πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 236 μετανάστες (όλοι άντρες), εντοπίστηκε 35 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, αφού προηγήθηκε καταγραφή των στοιχείων τους.

Το πρωί της Τετάρτης (3/4) εντοπίστηκε ακόμα μία βάρκα (η 3η σ’ ένα 24ωρο) που μετέφερε 22 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Golden Coast, στον Πρωταρά.

Σε σχέση με τη νέα φουρνιά μεταναστών η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων, που φέρεται να ήταν οι πλοηγοί των βαρκών.

 

Send this to a friend