Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ακόμα αφοδεύει σκευάσματα κοκαΐνης η νεαρή Βραζιλιάνα που πιάστηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Ακόμα αφοδεύει σκευάσματα κοκαΐνης η νεαρή Βραζιλιάνα που πιάστηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Ακόμα αφοδεύει σκευάσματα κοκαΐνης η νεαρή Βραζιλιάνα που πιάστηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ομολογία σοκ από νεαρή Βραζιλιάνα, η οποία πιάστηκε από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), αμέσως μετά την άφιξή της, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, την περασμένη Κυριακή (31/3).

Η 24χρονη παραδέχθηκε ότι κατάπιε συνολικά 164 σκευάσματα που περιέχουν κοκαΐνης, συνολικού βάρους περίπου ενός κιλού, με σκοπό να τα μεταφέρει στην Κύπρο. Έθεσε σε θανάσιμο κίνδυνο την υγεία και κατ’ επέκταση τη ζωή της, προκειμένου να εξασφαλίσει το εύκολο κέρδος, αφού, όπως είπε, είχε ανάγκη από χρήματα.

 

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγονται από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές, για εντοπισμό προσώπων που εισάγουν ναρκωτικά στην Κύπρο μέσω αεροδρομίων, η νεαρή ανακόπηκε για έλεγχο αμέσως μετά την άφιξή της με πτήση από την Ντόχα. Το ταξίδι της ξεκίνησε από τη Βραζιλία. Αφού διενεργήθηκε έρευνα στην αποσκευή της χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο, η ίδια ανέφερε στη συνέχεια ότι στο σώμα της είχε μεγάλο αριθμό σκευασμάτων με κοκαΐνη.

Ακολούθησε ακτινολογικός έλεγχος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι όντως έφερε αριθμό ξένων σωμάτων, γι’ αυτό και κρατήθηκε για παρακολούθηση. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας (1/4) είχε αφοδεύσει περίπου 40 σκευάσματα κοκαΐνης.

Η γυναίκα συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα του δικαστηρίου. Η ΥΚΑΝ ψάχνει να βρει τους αποστολείς των ναρκωτικών καθώς και τους τελικούς παραλήπτες στην Κύπρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που «βαποράκια», καταπίνουν σκευάσματα ναρκωτικών, με σκοπό να τα μεταφέρουν από μια χώρα στην άλλη και αφού τα αφοδεύσουν εισπράττουν το αντίτυπο που συμφώνησαν με τους κύριους προμηθευτές.

 

Send this to a friend