Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Βόμβα… με μηνύματα σε γνωστό κλαμπ του Πρωταρά
Βόμβα… με μηνύματα σε γνωστό κλαμπ του Πρωταρά

Βόμβα… με μηνύματα σε γνωστό κλαμπ του Πρωταρά

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στον «πόλεμο» για έλεγχο της νύχτας στις τουριστικές περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε γνωστό καλοκαιρινό νυχτερινό κέντρο, στην περιοχή Περνέρα, στον Πρωταρά. Το κέντρο ήταν κλειστό αυτή την περίοδο λόγω της χειμερινής περιόδου. Η εγκληματική ενέργεια έθεσε σε συναγερμό την τοπική Αστυνομία, η οποία πιστεύει πως οι δράστες θέλησαν με αυτό τον τρόπο να στείλουν μηνύματα σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Μέχρι πρότινος η διαχείριση του νυχτερινού κέντρου ανήκε σε άτομα από τη Λευκωσία.

Η έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2π.μ., με τον εκρηκτικό μηχανισμό να τοποθετείται έξω από το υποστατικό, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Όπως διαπιστώθηκε, πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός με εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος, που τοποθετήθηκε σε πόρτα τύπου ρόλεξ στην ανατολική πλευρά του κέντρου. Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και οι έρευνες συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας με την άφιξη στο σημείο πυροτεχνουργών και μελών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, οι οποίοι περισυνέλλεξαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

 

Παράλληλα, η Αστυνομία επεξεργάζεται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τη γύρω περιοχή σε μια προσπάθεια να εξακριβώσει τις κινήσεις των δραστών, ενώ αναζητεί και μαρτυρίες από περιοίκους. Σε ότι αφορά τα κίνητρα, στο παρόν στάδιο διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, παρόλο που εκ πρώτης όψεως οι εξετάσεις στρέφονται στη διαμάχη και τις διαφορές που φαίνεται να προέκυψαν σε σχέση με τη διαχείριση του νυχτερινού κέντρου.

Νύχτα τρόμου στην Αγ. Νάπα

Στο μεταξύ, στην Αγία Νάπα τρεις νεαροί Αφγανοί, αιτητές πολιτικού ασύλου, ηλικίας 22 έως 24 χρόνων, συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εισόδου σε κατοικία κατά τη διάρκεια της νύχτας με σκοπό τη ληστεία και κοινής επίθεσης με επιθετικά όργανα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου οι τρεις παραπονούμενοι, τις πρωινές ώρες της 16ης Μαρτίου γύρω στους 12ομοεθνείς τους εισήλθαν με απειλητικές διαθέσεις στο διαμέρισμα όπου διαμένουν στην Αγία Νάπα και αφού τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, τους έκλεψαν το ποσό των 600 ευρώ. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι οι τρεις συλληφθέντες ενέχονται στα υπό διερεύνηση αδικήματα εξού και συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Όσον αφορά τα κίνητρα της ληστείας, οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου επικεντρώνονται στις προσωπικές τους περιστάσεις και σε οικονομικές διαφορές που προφανώς είχαν μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι. Η Αστυνομία επεξεργάζεται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι δράστες. Οι τρεις ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και προφυλακίστηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Send this to a friend