Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έκπαίδευση μελών της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας με θέμα «Η Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη των Παθόντων – Πληγέντων, ενηλίκων και παιδιών, σε περίοδο κρίσης»
Έκπαίδευση μελών της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας με θέμα  «Η Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη των Παθόντων – Πληγέντων, ενηλίκων και παιδιών, σε περίοδο κρίσης»

Έκπαίδευση μελών της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας με θέμα «Η Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη των Παθόντων – Πληγέντων, ενηλίκων και παιδιών, σε περίοδο κρίσης»

 

 

Η Κύπρος μας βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή και στο παρελθόν κτυπήθηκε πολλές φορές από καταστρεπτικούς σεισμούς. Ένας νέος σεισμος μπορεί να κτυπήσει οποτεδήποτε και ενδέχεται να αφήσει πίσω του νεκρούς, τραυματίες, άστεγους.

Ένα από τα Τμήματα της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας, το Τμήμα Μέριμνας, προετοιμάζεται για να βοηθήσει πολίτες που θα χρειαστούν έκτακτα στέγη για μικρό χρονικό διάστημα.

Ένα από τα θέματα για τα οποια εκπαιδεύονται τα μέλη του Τμήματος Μέριμνας είναι «Η Ψυχοκοινωνικη Υποστήριξη των Παθόντων – Πληγέντων, ενηλίκων και παιδιών, σε περίοδο κρίσης». Η ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση των πληγέντων, ιδιαίτερα των παιδιών, έχει καθοριστική σημασία, για την επιβίωση τους σε δύσκολες και ακραίες συνθήκες.

 

Το Τμήμα Μέριμνας εκπαιδεύει τις Αμυνίτριες του, προετοιμάζοντας τις ούτως ώστε να λάβουν όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες, για να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όταν και εφόσον αυτό καταστεί απαραίτητο.

Οι φωτογραφίες από την εκπαίδευση μελών του Τμήματος Μέριμνας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας.

 

 

Send this to a friend