Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παττίχειο: Με ομόφωνη απόφαση το Δημ. Συμβουλίου φεύγει το Skate Park, τα γήπεδα και ένας χώρος στάθμευσης
Παττίχειο: Με ομόφωνη απόφαση το Δημ. Συμβουλίου φεύγει το Skate Park, τα γήπεδα και ένας χώρος στάθμευσης

Παττίχειο: Με ομόφωνη απόφαση το Δημ. Συμβουλίου φεύγει το Skate Park, τα γήπεδα και ένας χώρος στάθμευσης

 

 

Γράφει η Θεοδοσία Αποστόλου

Σε ανοικτή συνεδρία που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας με θέμα την «Αναδιαμόρφωση της περιοχής του Παττιχείου Πάρκου στη Λάρνακα» πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις. Στη συνεδρία παρόντες ήταν ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και η λειτουργός του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας.

Η λειτουργός απάντησε στα θέματα που είχαν τεθεί την προηγούμενη συνάντηση που αφορούσε το Παττίχειο Πάρκο. Συγκεκριμένα εξήγησε που ακριβώς εμπίπτει η περιοχή Natura εξηγόντας ότι μέρος του χώρου που θα αναδιαμορφωθεί αφορά το buffer zone ανάμεσα στη περιοχή Natura και τους κινδύνους της πόλης. Διευκρίνισε επίσης ότι στην περιοχή δεν επηρεάζεται οτιδήποτε προστατευμένο ενώ, όπως είπε, δεν υπάρχει στη περιοχή ορχιδέα η οποία κινδυνεύει από τις εργασίες.

 

Αυτό που εντόπισε από πλευράς του Τμήμα Περιβάλλοντος αφορά το ύψος της πεζογέφυρας το οποίο θα ρυθμιστεί με τον Δήμο. Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση στις διαδικασίες τονίζοντας ότι έχουν ακολουθηθεί αυστηρά όλα όσα προνοούνται για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ εξήγησε πως δεν απαιτείτο οποιαδήποτε δημόσια διαβούλευση για το έργο αυτό.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, επιβεβαίωσε την ακεραιότητα του Τμήματος Περιβάλλοντος και ακολούθως έθεσε τη δική του εισήγηση ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από όλες τις Δημοτικές ομάδες.

Η εισήγηση του Δημάρχου αφορά την αναστολή όλων των εργασιών στον χώρο μέχρις ότου παρθεί η σχετική έγκριση από την Υπηρεσία Θήρας που αφορά την περίοδο που διανύουμε και την νομοθεσία για την προστασία της πτηνοπανίδας κατά την περίοδο της Άνοιξης. Επιπρόσθετα εισηγήθηκε την αφαίρεση του πάρκου τροχοσανίδας, την αμετάκλητη αφαίρεση γηπέδων και την ρύθμιση του ύψους της πεζογέφυρας. Αφαιρείται επίσης και ο ένας χώρος στάθμευσης πλησίον του Πάρκου, όπως ήταν και το αίτημα των κατοίκων, με τον Δήμαρχο να τονίζει ότι θα κλείσει επίσης και κάθε είσοδο διέλευσης οχημάτων πέριξ της λίμνης.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι όλες οι διαδικασίες τηρήθηκαν κατά νόμο και δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει οποιαδήποτε επέμβαση σε καμία διαδικασία, κλείνοντας πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Αναμένεται λοιπόν η εξέλιξη των αλλαγών του έργου με τις σχετικές ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Send this to a friend