Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης οι ακτές της ελεύθερης Αμμοχώστου
Ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης οι ακτές της ελεύθερης Αμμοχώστου

Ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης οι ακτές της ελεύθερης Αμμοχώστου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μεγάλη διάκριση για την τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, της κατ’ εξοχήν τουριστικής επαρχίας της Κύπρου. Οι παραλίες Nissi Beach, Fig Tree Bay και Μακρόνησοςέχουν συμπεριληφθεί ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα Trip Advisor.

Συγκεκριμένα, στην 7 θέση βρίσκεται η παραλία Nissi Beach στην Αγία Νάπα, στην 15 θέση η παραλία Fig Tree Bay στον Πρωταρά και στην 18 θέση η παραλία Μακρόνησος στην Αγία Νάπα.Παράλληλα, η παραλία Nissi Beach συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου,κατέχοντας την 22η θέση, ενώ έχει συμπεριληφθεί και στις 10 πιο βιώσιμες παραλίες ανά το παγκόσμιο.

 

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας και πρόεδρος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Επαρχίας Αμμοχώστου Χρίστος Ζαννέττου δήλωσε ότι οι βραβεύσεις των παραλιών της περιοχής είναι συνεχόμενες, γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δημότες της Αγίας Νάπας και στο προσωπικό του δήμου για την άψογη, όπως την χαρακτήρισε, διαχείριση.

«Οι ονειρικές παραλίες της Αγίας Νάπας, με τα καταγάλανά νερά, τις φυσικές ομορφιές και με τις μοναδικές και ξεχωριστές τοποθεσίες, κατακλύζονται κάθε χρόνο από χιλιάδες ξένους τουρίστες και ντόπιους.Οι παραλίες αυτές αποτελούν, ως συνήθως, τις πρώτες επιλογές για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις των κατοίκων της Λευκωσίας. Οι βραβεύσεις, οι διακρίσεις και οι αξιολογήσεις είναι δυνατά εργαλεία προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος, αφού οι παραλίες της επαρχίας Αμμοχώστου ξεχώρισαν, μεταξύ άλλων, για τα διάφανα και εξωτικά νερά τους», σημειώνει σε ανάρτησή του ο Χρ. Ζαννέττου.

Ερωτηματικό το Ισραήλ                                       

Στο μεταξύ, το 2024 θεωρείται σημαντική χρονιά για τον τουρισμό της Κύπρου, ωστόσο ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα, τουλάχιστον την δεδομένη στιγμή, πώς θα εξελιχθεί η χρονιά λόγω των αρνητικών εξελίξεων (πολέμου) στην περιοχή μας (βλέπε Ισραήλ). Με δεδομένο ότι το Ισραήλ ήταν το 2023η δεύτερη τουριστική αγορά του νησιού μας μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, οι τουριστικοί φορείς του τόπου αναμένουν με πολύ ενδιαφέρον να δουν πώς θα συμπεριφερθεί φέτος η συγκεκριμένη αγορά εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στη γειτονική χώρα.

Ο λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Γιώργος Καυκαλιάς δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς θα πρέπει να κινηθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά, ώστε να μην χαθούν φέτος υφιστάμενες αεροπορικές θέσεις και παράλληλα ν’ αυξήσουν την αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με προορισμούς που παρουσιάζουν περιθώρια βελτίωσης, όπως είναι η Πολωνία, η Ρουμανία, η Γερμανία και οι σκανδιναβικές χώρες.«Υπάρχουν λύσεις, τις οποίες οι φορείς θα πρέπει να κυνηγήσουν άμεσα», συμπλήρωσε. Ταυτόχρονα, εν’ όψει της νέας καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου η τοπική εταιρεία τουρισμού ξεκίνησε μια διαδικασία ψηφιοποίησης του τουριστικού προϊόντος της επαρχίας Αμμοχώστου, με προβολή μέσω διαδικτύου και παροχή στους επισκέπτες καλύτερης πρόσβασης κι εμπειρίας.

Επιπλέον, ο κ.Καυκαλιάς ανέφερε ότι η εταιρεία πρόκειται να συμμετάσχει σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η έκθεση του Λονδίνου, του Παρισιού, της Γερμανίας και της Πολωνίας, ενώ προγραμματίζεται άμεσα και μία δυνατή καμπάνια προβολής του τουριστικού προϊόντος της ελεύθερης Αμμοχώστου, η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Send this to a friend