Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της πόλης Junieh του Λιβάνου και της πόλης της Λάρνακας
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της πόλης Junieh του Λιβάνου και της πόλης της Λάρνακας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της πόλης Junieh του Λιβάνου και της πόλης της Λάρνακας

 

 

Πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, η Τελετή υπογραφής Μνημονίου, μεταξύ της Λάρνακας με την πόλη Junieh του Λιβάνου.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας καλωσόρισε την Πρέσβειρα του Λιβάνου στην Κύπρο H.E Claude Hajal, καθώς και όλη την αποστολή που απαρτίζονταν από τους: Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ. Σελίμ Σφέηρ, Δήμαρχο Junieh κ. Juan Hobeiche, τον Αιδ. Πατέρα Akl Abou Nader -Εφημέριο Μαρωνιτών Λάρνακας, τον Πρόξενο Μαλβίδων κ. Sergio Eid, την Πρόεδρο της Blue Wave Shipping & Navy Group International κ. Stephanie Eid και τον Ιππότη Διοικητή Τάγματος Αγίου Σιλβέστρου ( Πάπα Ρώμης) κ. Αντώνη Χατζιηγιαννάτζιη.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ανάφερε ότι η παρουσία όλων, υλοποίει την επιθυμία για εγκαθίδρυση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μέσω της αδελφοποίησης, ανάμεσα στην ιστορική πόλη Junieh σας το και την εξίσου ιστορική δική μας πόλη, τη Λάρνακα.

 

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων έχει ως στόχο, την εγκαθίδρυση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε διάφορους τομείς που θα προάγει τις αξίες της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο πόλεων. Παράλληλα προσβλέπει μεταξύ άλλων την συνεργασία σε τομείς όπως, την οικονομία, το εμπόριο, τις επενδύσεις και θέματα όπως την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο πόλεων.

Επίσης, οι δύο πόλεις θα επιδιώξουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, το περιβάλλον κ.α.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου τονίστηκε η σημαντικότητα της υπογραφής αυτού του Μνημονίου, καθιστώντας την σημερινή μέρα ως η αρχή μιας νέας εποχής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

Send this to a friend