Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Μυστήριο πίσω από την έκρηξη βόμβας σε ιατρικό κέντρο στην Αραδίππου
Μυστήριο πίσω από την έκρηξη βόμβας σε ιατρικό κέντρο στην Αραδίππου

Μυστήριο πίσω από την έκρηξη βόμβας σε ιατρικό κέντρο στην Αραδίππου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πάνε πίσω σχεδόν δύο χρόνια οι έρευνες της Αστυνομίας αναφορικά με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην κεντρική είσοδο ιατρικού κέντρου, στην Αραδίππου.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 1π.μ., προκαλώντας υλικές ζημιές στην μπροστινή είσοδο του κτηρίου. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Η βομβιστική επίθεση διαπιστώθηκε στις 6.30 το πρωί όταν άνοιξε το ιατρείο.

 

Στην σκηνή κλήθηκαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου, που σε συνεργασία με πυροτεχνουργούς του Αρχηγείου Αστυνομίας και μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας άρχισαν εξετάσεις και την περισυλλογή τεκμηρίων, τα οποία ενδεχομένως να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το 2022 το ίδιο ιατρικό κέντρο είχε βρεθεί στο επίκεντρο ποινικής έρευνας σχετικά με υπόθεση φερόμενης χορήγησης παράνομων θεραπειών σε ασθενείς με σύνδρομο Long Covid, έναντι αδρών αμοιβών.

Στο παρόν στάδιο η Αστυνομία δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο η τοποθέτηση βόμβας να συνδέεται με την έρευνα που είχε διεξαχθεί τότε στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο, παρόλο που όλα τα σενάρια εξετάζονται σε σχέση με τα κίνητρα.

Ο φάκελος εκείνης της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, αλλά ουδέποτε διατάχθηκαν ποινικές διώξεις. Την καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας είχε κάνει το Υπουργείο Υγείας κατόπιν έρευνας που διενήργησε, ενώ είχε προηγηθεί αποκάλυψη Βρετανίδας δημοσιογράφου, σύμφωνα με την οποία ασθενείς με Long Covid έφθαναν στην Κύπρο από το εξωτερικό για θεραπείες, τις οποίες πλήρωναν μέχρι και 50 χιλιάδες ευρώ!

Ένας εκ των ιδιοκτητών του ιατρικού κέντρου κλήθηκε χθες το πρωί στην Αστυνομία κι έδωσε κατάθεση αναφέροντας ότι δεν έχει διαφορές με κανένα. Οι εξεταστές της υπόθεσης επεξεργάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής για εξασφάλιση σχετικής μαρτυρίας.

 

 

Send this to a friend