Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υποστελεχωμένο το Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας
Υποστελεχωμένο το Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Υποστελεχωμένο το Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στα όριά τους έφθασαν οι καθαρίστριες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί, έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση του Τμήματος Εσωτερικής Καθαριότητας του νοσηλευτηρίου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθαρίστριες και να αποφασιστεί, ενδεχομένως, η λήψη απεργιακών μέτρων, εφόσον δεν τροχοδρομηθούν λύσεις στα προβλήματα.

Σύμφωνα με τις συντεχνίες ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ, η απόφαση για σύγκλιση γενικής συνέλευσης είναι αποτέλεσμα της απροθυμίας του ΟΚΥπΥ να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες και τις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων για διάλογο, με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για καλύτερη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με ωρομίσθιο προσωπικό, κυρίως στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας. Είναι ενδεικτικό, πως οι επεκτάσεις στο νοσηλευτήριο της πόλης, με την παράδοση και λειτουργία της νέας πτέρυγας, ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2020.

 

Στην καινούργια πτέρυγα στεγάζονται σήμερα το φυσιοθεραπευτήριο, τα εξωτερικά ιατρεία, το τμήμα αιμοκάθαρσης, ο σταθμός αιμοληψίας και η τράπεζα αίματος. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των συντεχνιών, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την ανάγκη στελέχωσης της νέας πτέρυγας με επαρκή αριθμό ωρομίσθιων εργαζομένων, ο ΟΚΥπΥ προχώρησε στην πρόσληψη ενός πολύ μικρού αριθμού καθαριστριών που δεν αρκεί ούτε για τις βασικές εργασίες.

«Ο φόρτος εργασίας που αναλαμβάνουν καθημερινά, σε συνδυασμό με την άρνηση του Οργανισμού να εγκρίνει άδειες ανάπαυσης στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, μας αναγκάζουν να συζητήσουμε κι ενδεχομένως να προχωρήσουμε στη λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης.

Καλούμε έστω και την υστάτη την κεντρική διοίκηση του ΟΚΥπΥ και την Διεύθυνση των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, να λάβουν υπόψη τις διαχρονικές παραστάσεις των εργαζομένων, για νέες προσλήψεις προσωπικού και να σταματήσουν να αντικρίζουν τους ωρομίσθιους εργαζόμενους ως τον τελευταίο τροχό της άμαξας», τονίζεται στην ανακοίνωση των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ.

 

Send this to a friend