Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παραδόθηκε το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα
Παραδόθηκε το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα

Παραδόθηκε το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το δεύτερο από μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ).

Ο πρόεδρος του ΣΑΛ, δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του συμβουλίου, Άγγελο Χατζηχαραλάμπους, επισκέφθηκαν την Τρίτη (13/2), την περιοχή του Αγίου Λαζάρου κι επιθεώρησαν το νέο αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027», με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%.

 

Ανακοίνωση του ΣΑΛ αναφέρει ότι το συμβόλαιο C20D, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στις 21 Φεβρουαρίου 2023, περιλαμβάνει την κατασκευή συστήματος όμβριων υδάτων που εξυπηρετεί την λεκάνη απορροής ανάντι και κατάντι μέρους της λεωφόρου Φανερωμένης, στη Λάρνακα. Μέσα στα πλαίσια του συμβολαίου αυτού, αξίας σχεδόν δύο εκατομμυρίων ευρών, κατασκευάστηκαν αγωγοί όμβριων υδάτων 1,879 χλμ.

Η εκτέλεση του έργου ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία «CYFIELD CONSTRUCTION LIMITED» μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό. Επιπρόσθετα, το ΣΑΛ έχει προχωρήσει σε προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού, με στόχο την ασφαλτόστρωση των επηρεαζόμενων από το έργο δρόμων το συντομότερο.

Αλέξανδρου Παναγούλη – Αγίους Αναργύρους

———————————————–

Υπενθυμίζουμε, ότι το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο που ολοκληρώθηκε, επίσης με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ήταν στην λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για το συμβόλαιο C20B, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στις 9 Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος. Κατασκευάστηκε σύστημα όμβριων υδάτων στην περιοχή της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη που κόστισε 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν αγωγοί όμβριων υδάτων 3 χλμ., που εξυπηρετούν τη λεκάνη απορροής πέριξ της Αλ. Παναγούλη, καλύπτοντας τις περιοχές στις δύο πλευρές της λεωφόρου, από το ύψος της λεωφόρου Παναγιώτη Κανελλόπουλου μέχρι το υφιστάμενο αντλιοστάσιο όμβριων S8, παρά τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού.

Το αντλιοστάσιο S8 του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας εκβάλλει στο υφιστάμενο κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και είναι ένα από τα δύο μεγάλα αντλιοστάσια που κατασκεύασε το ΣΑΛ, προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα των νερών της βροχής που λίμναζαν στις περιοχές βόρεια και νότια της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού ένεκα υψομετρικής διαφοράς.

Αντιπλημμυρικά έργα κατασκευάζονται, επίσης, δυτικά της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων, που καλύπτουν τόσο την εν λόγω λεωφόρο, από το ύψος της κυκλικής λεωφόρου μέχρι τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, όσο και την περιοχή δυτικά της λεωφόρου, συμπεριλαμβανομένου και του οικισμού Αγίων Αναργύρων.

Τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται από το ΣΑΛ καλύπτουν συγκεκριμένες περιοχές της Λάρνακας, οι οποίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα πλημμυρών, παρόλο που οι περιοχές αυτές είναι ενωμένες με το αποχετευτικό σύστημα.

 

 

 

Send this to a friend