Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Μικρή παράταση παίρνει η παράδοση του έργου που αφορά την ανάπλαση των προσόψεων στην παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας. Κάποια προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στο κτήριο της παλιάς προσφυγικής πολυκατοικίας που βρίσκεται στην αρχή του δρόμου (πλησίον του Μεσαιωνικού Κάστρου) και η ανακάλυψη ενός αρχαιολογικού ευρήματος σε τοίχο κατοικίας, έχουν προκαλέσει μικρή καθυστέρηση στις εργασίες αποπεράτωσης του σημαντικού αυτού έργου.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε πριν από μερικές μέρες τον διαγωνισμό για την εκτέλεση των βελτιωτικών έργων που απαιτούνται στον παραλιακό πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά εξαιτίας της διάβρωσης που έχει υποστεί από τη θάλασσα. Εκτιμάται ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τις πρώτες κατασκευαστικές εργασίες.

Σε μια άλλη εξέλιξη, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί κι επίσημα στο Δήμο Λάρνακας το πάρκο «Καλλιτεχνών Μεσόγειος», το οποίο επίσης βρίσκεται στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας. Όσον αφορά το Δημοτικό Πάρκο «Σαλίνα», το οποίο κατασκευάζεται στο χώρο όπου βρίσκονται οι πρώην κατοικίες του έπαρχού και του αστυνομικού διευθυντή, οι εργασίες συνεχίζονται βάση του συμβολαίου που έχει υπογραφεί και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη ερχόμενου Αυγούστου.

 

 

H Σχολή «Μακεδονία Τάεκβοντο» και οι γονείς του μικρού Αντρέα Γιάλλουρου, διοργανώνουν το 6ο διήμερο φιλανθρωπικό τουρνουά, αύριο Σάββατο 10 και την Κυριακή, από τις 9.00 το πρωί μέχρι και τις 6.00 το απόγευμα, στο Αθλητικό Κέντρο Κίτιον  στη Λάρνακα, εις μνήμην του αθλητή του Αντρέα Γιάλλουρου που έφυγε τον Αύγουστο του 2017.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο Κύπρου (ΕΟΤΚ).

Το μεγάλο αυτό τουρνουά θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάριου Νοσοκομείου, σε απόλυτη βεβαίως συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Διεύθυνση της Μονάδας. Οι συμμετέχοντες αθλητές που θα ξεπεράσουν του 450 και προέρχονται από Κύπρο, Ελλάδα, και Λίβανο, αγωνίζονται, πρώτα και πάνω απ’ όλα, για τα παιδιά που δίνουν τον δικό τους Αγώνα Ζωής, ενάντια στον καρκίνο και την λευχαιμία.

Στο τουρνουά θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας οι Βουλευτές Λάρνακας κ.κ. Ανδρέας Αποστόλου και Πρόδρομος Αλαμπρίτης και άλλοι επίσημοι.

Χορηγός επικοινωνίας το LarnakaOnline.

 

Send this to a friend