Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πώς να ζεσταθείς χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη
Πώς να ζεσταθείς χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη

Πώς να ζεσταθείς χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη

 

 

Διανύοντας ίσως τις πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα με την επέλαση του φαινομένου «Αυγή», το Μεσημέρι και Κάτι έψαξε και βρήκε τους φθηνότερους τρόπους θέρμανσης.

Θέρμανση με ηλεκτρικό

Καύσιμα

 

Καυσόξυλα

Σύμφωνα με την Β’ Αντιπρόεδρο ΕΤΕΚ, Ελίζα Βασιλείου, «δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάζουμε συστήματα θέρμανσης ανάλογα με την ενεργειακή αγορά. Μπορεί να έχουμε δύο σπίτι γειτονικά με το ίδιο σύστημα θέρμανσης και να έχουμε διαφορετική κατανάλωση. Αυτό γιατί μπαίνουν παράγοντες όπως ο τρόπος που το ρυθμίζουμε, οι θερμοκρασίες, η συντήρηση και όλα αυτά».

Ακολούθως, πρόσθεσε ότι «σίγουρα το σύστημα θέρμανσης με υποδαπέδια θέρμανση με αντλία θερμότητας είναι πιο αποδοτικό και πιο οικονομικό ειδικά αν συνδυάζεται με φωτοβολταϊκό σύστημα».

Σε παρέμβαση του ο πνευμονολόγος, Χάρης Αρμέυτης, είπε ότι «Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ειδικά με τους διάφορους τρόπους θέρμανσης είναι η δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο είναι από τα αέρια καύσης που μπορεί να παράγεται από σόμπες, τζάκια καυστήρες και ειδικά στις περιπτώσεις που δεν γίνεται καλή συντήρηση των διαφόρων συστημάτων, μπορεί εύκολα να προκαλέσει δηλητηρίαση και συμπτώματα αρχικά με πονοκέφαλο, ζαλάδα, δύσπνοια και να οδηγήσει τα άτομα σε κόμμα ακόμα και στον θάνατο» .

Ο πνευμονολόγος επισήμανε ότι «είναι καλό να τοποθετήσουμε ένα ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα οποίος λειτουργεί με μπαταρία και είναι καλός τρόπος να ανιχνεύσουμε πιθανή δηλητηρίαση και αύξηση επιπέδου του μονοξειδίου του άνθρακα».

Παράλληλα σύμφωνα με την Ελίζα Βασιλείου, «εγκυμονούν και άλλοι κίνδυνοι όπως ανάφλεξη, έκρηξη και πρέπει να προσέξουμε γιατί συνήθως οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη»

Δείτε το απόσπασμα:

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend