Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απέραντη θλίψη αθλητικού κόσμου για το θάνατο του Κωνσταντίνου Σταθελάκου
Απέραντη θλίψη αθλητικού κόσμου για το θάνατο του Κωνσταντίνου Σταθελάκου

Απέραντη θλίψη αθλητικού κόσμου για το θάνατο του Κωνσταντίνου Σταθελάκου

 

 

Απέραντη θλίψη εκφράζει ο αθλητικός κόσμος της Κύπρου για τον απροσδόκητο θάνατο του προπονητή ρίψεων του ΓΣΠ, Κωνσταντίνου Σταθελάκου σε τροχαίο ατύχημα στην Νότια Αφρική όπου βρισκόταν με αθλητές του ΓΣΠ και της Εθνικής Ομάδας ρίψεων.

Ο ΚΟΑ, σε ανακοίνωση του, σημειώνει πως ο Κωνσταντίνος Σταθελάκος, με καταγωγή από τη Φθιώτιδα Ελλάδας και κυπριακή υπηκοότητα μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στην Κύπρο, υπηρέτησε τον αθλητισμό αρχικά ως αθλητής του στίβου στο αγώνισμα στης σφυροβολίας και στη συνέχεια ως προπονητής.

Ως αθλητής, αναφέρει ο ΚΟΑ, βίωσε την ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή, τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2008 στο Πεκίνο. Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ασχολήθηκε με την προπονητική, έχοντας υπό τις οδηγίες του τους κορυφαίους αθλητές/τριες ρίψεων (Απόστολο Παρέλλη, Αλέξανδρο Πουρσανίδη, Χριστόφορο Γενεθλή, Βαλεντίνα Σάββα).

 

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το Προσωπικό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου Σταθελάκου, καθώς και στην Ομοσπονδία του, ΚΟΕΑΣ.

Τον συγκλονισμό και τη βαθιά τους θλίψη, εκφράζουν επίσης σε ανακοίνωση, ο Πρόεδρος το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

“Ένας νέος άνθρωπος, με μεγάλη προσφορά στον Ελλαδικό και Κυπριακό αθλητισμό, τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής μας αφήνει στα 36 του χρόνια τόσο άδικα και απρόσμενα. Βιώσαμε μαζί την κορυφαία αθλητική του στιγμή, τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012, αλλά και τόσες άλλες στη μεγάλη του καριέρα, είτε ως αθλητής, είτε ως προπονητής, όπου επάξια εκπροσώπησε την Κύπρο”, αναφέρει η ΚΟΕΑΣ.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος ‘Τα Παγκύπρια’ σημειώνει σε ανακοίνωση του, πως η σκέψη όλων στον Σύλλογο είναι με την αγαπημένη του σύζυγο Σκεύη και τις δίδυμες τρίχρονες κορούλες του που θα περάσουν το δικό τους μαρτύριο, όπως και με τους αθλητές του που μόνο αυτοί που μπορούν να καταλάβουν τη σχέση αθλητή και ιδιαίτερα πρωταθλητή με τον προπονητή του, μπορούν να καταλάβουν πως νοιώθουν.

Η στήριξη του ΓΣΠ στην οικογένεια και τους αθλητές του Κώστα είναι δεδομένη. Ο Κώστας έχει προσφέρει πολλά στον κυπριακό στίβο και το άθλημά του και θα είναι πάντα στις σκέψεις και τις καρδιές μας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Send this to a friend