Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ομαδικός βιασμός: Απαντά στην απόρριψη DNA η Βρετανίδα – «Να αποδοθεί δικαιοσύνη»
Ομαδικός βιασμός: Απαντά στην απόρριψη DNA η Βρετανίδα – «Να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Ομαδικός βιασμός: Απαντά στην απόρριψη DNA η Βρετανίδα – «Να αποδοθεί δικαιοσύνη»

 

 

Την αντίδραση της πλευράς της 20χρονης Βρετανίδας προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την κατάθεση του DNA ως ληφθήσα κατά παράβαση του Άρθρου 15 του Συντάγματος και 8 της ΕΣΔΑ αφού λήφθηκαν κατόπιν ελλιπούς ενημέρωσης των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε Ισραηλινοί κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 20χρονης από τη Βρετανία στις 3 Σεπτεμβρίου σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα. Στους κατηγορούμενους απαγγέλθηκαν πέντε κατηγορίες που αφορούν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση δια διείσδυσης, συνουσία δια της βίας, εξαναγκασμό σε διάπραξη συνουσίας ή άλλων πράξεων σεξουαλικού χαρακτήρα, άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, σεξουαλική παρενόχληση και απαγωγή.

Βρετανικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας την απόφαση σημειώνουν ότι η απόφαση για απόρριψη του DNA θα επηρεάσει την εξέλιξη της δίκης, καθώς το δικαστήριο θα στηριχθεί σε μαρτυρίες, μεταξύ των οποίων και του φερόμενου θύματος.

 

Ο δικηγόρος της 20χρονης, Michael Pollak από το Justice Abroad, ανέφερε στη DailyMail ότι η νεαρή είναι πρόθυμη να μιλήσει στο δικαστήριο, ώστε «να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «το θύμα θα δώσει στοιχεία μάλλον μέσα στον Ιανουάριο, επειδή δεν θέλει να περάσει άλλη γυναίκα όσα πέρασε. Είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με αναφορές που έχουν διαρρεύσει, τις οποίες επικαλείται το βρετανικό μέσο, το φερόμενο θύμα είχε μώλωπες και τραύματα μετά από επίθεση.

Πριν το δικαστήριο, είχε γίνει γνωστό ότι πολλά μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου είχαν δει τι ακολούθησε της φερόμενης επίθεσης και πώς η 20χρονη κατάφερε να ξεφύγει από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου του ξενοδοχείου.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend