Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 15χρονος έκλεψε αεροβόλο και άλλα αντικείμενα από κατοικία
15χρονος έκλεψε αεροβόλο και άλλα αντικείμενα από κατοικία

15χρονος έκλεψε αεροβόλο και άλλα αντικείμενα από κατοικία

 

 

Στη σύλληψη 15χρονου προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από καταγγελία για διάρρηξη και κλοπή κατοικίας.

Συγκεκριμένα, εναντίον 15χρονου κάτοικου Λεμεσού και ενός ακόμη προσώπου, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι ενέχονται σε υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη κατοικίας και κλοπή, παράνομη κατοχή και μεταφορά αεροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής περιουσίας τα οποία διαπράχθηκαν στις 30 Ιανουαρίου, στην Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, στις 09:00 το πρωί της Τρίτης καταγγέλθηκε από κάτοικο Λεμεσού ότι την ίδια μέρα και μεταξύ των ωρών 00:30-08:00 διαρρήχθηκε η κατοικία του.

 

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβησαν στο μέρος και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είσοδος/έξοδος των δραστών επιτευχθεί από παράθυρο της κουζίνας το οποίο ανοίχθηκε προηγουμένως με φυσική δύναμη.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο κλάπηκε ένα αεροβόλο, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα tablet και ένας κύλινδρος υγραερίου.

Ακολούθως, εγέρθηκαν υποψίες εις βάρος ενοίκου της περιοχής όπου την ίδια μέρα μέλη του ΤΑΕ και του ΟΠΕ Λεμεσού επισκέφθηκαν οικία του.

Κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης της ενοίκου, μεταξύ των ωρών 12:45-13:15 ερευνήθηκε η οικία της όπου η ώρα 12:55 εντοπίστηκαν στο υπνοδωμάτιο του 15χρονου γιου της, δυο κινητά τηλέφωνα. Ακολούθως, ο 15χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή του και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παρανομης κατοχής περιουσίας, ενώ παραλήφθηκαν τα κινητά τηλέφωνα ως τεκμήρια.

Στη συνέχεια, κατόπιν υποδείξεως του 15χρονου, στην παρουσία της μητέρας του, υπέδειξε σε παρακείμενο χωράφι, το αεροβόλο όπλο το οποίο ήταν κρυμμένο σε θάμνους και δέντρα και το οποίο ήταν τυλιγμένο με σεντόνι και τελάλη. Ακολούθως, το εν λόγω αεροβόλο όπλο παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

Ο 15χρονος συλληφθέντας με την μητέρα του μεταφέρθηκαν στο ΤΑΕ Λεμεσού όπου ενεργοποιήθηκε η διαδικασία που αφορούν παιδιά με σύγκρουση,

Ανακρινόμενος γραπτώς παραδέχθηκε ενοχή ενώ κατονόμασε και τον συνεργό του.

Ακολούθως, εναντίον των δυο πιο πάνω προσώπων εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και ο 15χρονος επανασυνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα και αφέθηκε ελεύθερος. Ο συνεργός του 15χρονου αναζητήθηκε χωρίς να εντοπιστεί και καταζητείται.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

 

Send this to a friend