Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, επισκέφθηκε χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριος Χαρτσιώτης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία για μια πρώτη συνάντηση με την Ηγεσία, Αξιωματικούς και άλλα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ έτυχε ενημέρωσης σχετικά με τα καθήκοντα και το έργο που επιτελείται στην επαρχία Λάρνακας.

Η επίσκεψη του Υπουργού στην ΑΔΕ Λάρνακας, δίνει συνέχεια στη σειρά επισκέψεων γνωριμίας και ενημέρωσης του στις διάφορες Υπηρεσίες, Μονάδες, και Τμήματα της Αστυνομίας.

 

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι “είναι με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που ειδικά στη Λάρνακα τα αποτελέσματα της επαρχίας με βρίσκουν ικανοποιημένο, παρά το ότι μπορούν να γίνουν αρκετές διορθωτικές κινήσεις για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Έτυχα μιας εξαιρετικής παρουσίασης από την ΑΔΕ Λάρνακας και τον ίδιο τον Αστυνομικό Διευθυντή, έχουμε συζητήσει τα προβλήματα και τα φλέγοντα θέματα της επαρχίας.

 

Άλλο ένα έργο τρισδιάστατης εικονικής αναστήλωσης αρχαίων μνημείων προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο της ομώνυμης πρωτοβουλίας της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας.

Πρόκειται για τον ναό του Τιμίου Σταυρού, στην κοινότητα Τόχνης. Με την πρωτοβουλία αυτή, το κοινό έχει την δυνατότητα να έρθει πιο κοντά στην ιστορία της Λάρνακας, μέσα από μια πιο σύγχρονη προσέγγιση, όπου η τεχνολογία και η καινοτομία συνδυάζονται με την ιστορική έρευνα και την πλούσια ιστορία της περιφέρειας.

Θυμίζουμε, ότι τα πρώτα έργα τρισδιάστατης εικονικής αναστήλωσης αφορούσαν το αρχαίο λιμάνι του Κιτίου και τον Νεολιθικό Οικισμό Καλαβασού-Τέντας. Η εικονική αναστήλωση του Τιμίου Σταυρού στην Τόχνη έγινε με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος.

Για την υλοποίηση του έργου αξιοποιήθηκαν οι γνώσεις της επιστημονικής ομάδας της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος και άλλων συνεργατών. Υποστηρικτές του έργου ήταν το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend