Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ένσταση με 11 λόγους κατά της ανέγερσης πύργου στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα
Ένσταση με 11 λόγους κατά της ανέγερσης πύργου στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα

Ένσταση με 11 λόγους κατά της ανέγερσης πύργου στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένσταση κατά της αδειοδότησης πύργου ύψους 115 μέτρων στη γωνιά των λεωφόρων Αρτέμιδος (δρόμος αεροδρομίου) και Φανερωμένης υπέβαλαν στο Δήμο Λάρνακας κάτοικοι της περιοχής.

Η ένσταση υποβλήθηκε επίσημα στο αρμόδιο δημοτικό τμήμα από το δικηγορικό γραφείο «Μιχάλης Δειλινός και Συνεργάτες» εκ μέρους έξι περιοίκων, οι οποίοι ζητούν απόρριψη της αίτησης έκδοσης πολεοδομικής άδειας, για ανέγερση κτιρίου 26 ορόφων στη θέση γνωστού αρχοντικού, σε οικόπεδο έκτασης 5.882τ.μ.

 

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες στη Λάρνακα, με τον δήμο της πόλης να έχει πλέον ενώπιόν του την επίσημη ένσταση για μια τέτοια ανάπτυξη, η οποία κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο της Βουλής, στον υπουργό Εσωτερικών, στους βουλευτές Λάρνακας, στο Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και στα κόμματα.

Το υπό αναφορά δικηγορικό γραφείο παραθέτει συνολικά 11 λόγους για τους οποίους ενίσταται στην αδειοδότηση του πύργου, ξεκινώντας από τον επηρεασμό της ιδιωτικότητας των ανθρώπων που ζουν στα παρακείμενα τεμάχια. Επικαλείται, επίσης, την μείωση της αξίας των γύρω ακινήτων, τον επηρεασμό του χαρακτήρα της γειτονιάς καθώς και τους λόγους ασφάλειας που έχει επικαλεστεί στο πρόσφατο παρελθόν το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, το οποίο έχει εγείρει σοβαρές επιφυλάξεις για τις αντοχές του εδάφους της Λάρνακας.

Ειδικά για το θέμα της μείωσης της αξίας των κοντινών κατοικιών σε περίπτωση ανέγερσης πύργου, τονίζεται ότι οι κάτοικοι επιφυλάσσουν το δικαίωμα τους να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από οποιοδήποτε φυσικό και νομικό πρόσωπο ή από την αρχή που θα ευθύνεται για την ουσιαστική μείωση της αξίας των παρακείμενων ακινήτων.

Επιπρόσθετα, ανάμεσα στους λόγους της ένστασης είναι και οι απαγορευτικές πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, η ανεπαρκής πρόσβαση για κτίριο τέτοια κλίμακας και ο επηρεασμός των φωτοβολταικών συστημάτων που έχουν τοποθετηθεί σε εφαπτόμενες ή διπλανές κατοικίες. «Δεν έχει κανένας δικαίωμα, ούτε ο δήμαρχος, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση που θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής έστω και μιας οικογένειας στη Λάρνακα.

Δεν είναι γι’ αυτό που τους έχουν ψηφίσει οι δημότες της Λάρνακας. Αντίθετα, τους έχουν ψηφίσει για να κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής τους και να λαμβάνουν αποφάσεις που να είναι ευμενής γι’ αυτούς ή τουλάχιστον να μην έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον αστικό ιστό, στην κυκλοφορία, στο περιβάλλον και γενικά στις ανέσεις των πολιτών της πόλης», σημειώνεται στην επιστολή του δικηγορικού γραφείου.

 

Send this to a friend