Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ήταν ετοιμόγεννη, οπλοφορούσε, έκανε χρήση ναρκωτικών και διέπραττε κλοπές και άλλα αδικήματα η 34χρονη που συνελήφθη στη Λάρνακα
Ήταν ετοιμόγεννη, οπλοφορούσε, έκανε χρήση ναρκωτικών και διέπραττε κλοπές και άλλα αδικήματα η 34χρονη που συνελήφθη στη Λάρνακα

Ήταν ετοιμόγεννη, οπλοφορούσε, έκανε χρήση ναρκωτικών και διέπραττε κλοπές και άλλα αδικήματα η 34χρονη που συνελήφθη στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εγκληματική οργάνωση που προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις και κλοπές και λυμαινόταν περιουσίες εκτιμά ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία Λάρνακας, μετά τη σύλληψη δύο σεσημασμένων προσώπων, μιας γυναίκας 34 χρόνων, κι ενός νεαρού 27 χρόνων.

Πρόκειται για πρόσωπα που καταζητούνταν τους τελευταίους μήνες και τα οποία είχαν χαρακτηριστεί από τις αρχές ασφαλείας ως «επικίνδυνα», καθότι εκτός από την πλούσια παράνομη δράση τους, υπάρχουν και μαρτυρίες ότι οπλοφορούσαν.

 

Συγκεκριμένα, έγινε καταγγελία για κατοχή, εκ μέρους της 34χρονης, ενός πιστολιού χρώματος μαύρου, το οποίο χρησιμοποίησε τουλάχιστον σε μία περίπτωση πυροβολώντας στον αέρα. Ωστόσο, στην κατοχή τους δεν ανευρέθηκε το πιστόλι και αναζητείται. Και οι δύο δεν είχαν τόπο διαμονής, κοιμόντουσαν συνήθως μέσα σε αυτοκίνητα που έκλεβαν και διακινούνταν συνεχώς, εξού και ο εντοπισμός τους ήταν δύσκολος.

Τελικά, έγινε κατορθωτό να εντοπιστούν την Τετάρτη (24/1) σε ξενοδοχείο στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας και συνελήφθησαν. Εναντίον τους η Αστυνομία εξετάζει έναν μεγάλο αριθμό σοβαρών αδικημάτων που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, κλοπές, διαρρήξεις, κλεπταποδοχή και παράνομη κατοχή περιουσίας. Εναντίον τους εξετάζονται και αδικήματα που σχετίζονται με κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι υπό διερεύνηση υποθέσεις διαπράχθηκαν από τα μέσα περασμένου Νοεμβρίου, σε διαφορετικές ημερομηνίες, στην επαρχία Λάρνακας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά το χρονικό διάστημα διάπραξης κάποιων εκ των υπό εξέταση αδικημάτων η 34χρονη ήταν έγκυος, σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, και γέννησε σε άγνωστο μέρος και σε άγνωστη ημερομηνία. Το μωρό της παραλήφθηκε από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Οι ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κι εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Όγκος τεκμηρίων

————————-

Η σύλληψη των δύο καταζητούμενων προσώπων έγινε κατορθωτή όταν το κλοπιμαίο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν εντοπίστηκε σταθμευμένο έξω από ξενοδοχείο. Στο δωμάτιο όπου διέμεναν εντοπίστηκε όγκος τεκμηρίων, όπως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ρολόγια, ρουχισμός, καπνικά προϊόντα και άλλα τιμαλφή.

Στο δωμάτιο βρέθηκε και το κλειδί του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, το οποίο είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου. Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε ένα μεταλλικό κουτί, εντός του οποίου υπήρχε μικρή ποσότητα κρυσταλλικής ουσίας μεθαμφεταμίνης καθώς και μια γυάλινη καπνοσύριγγα με ίχνη καμένης ουσίας.

Εντός του οχήματος με το οποίο διακινούνταν βρέθηκαν κι άλλα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων ένα μεταλλικό ξίφος με τη θήκη του, ένα τσεκούρι και ίχνη ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατοχή τους βρέθηκε κι ένας κάλυκας, ο οποίος στάλθηκε για επιστημονικές εξετάσεις. Η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο στις υπό διερεύνηση υποθέσεις να εμπλέκονται και πρόσωπα, τα οποία είναι γνωστά στις αρχές ασφαλείας με ανάμειξη σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Οι εξεταστές του ΤΑΕ Λάρνακας πρόκειται να καλέσουν πολίτες, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν προβεί σε σχετικές καταγγελίες, ώστε να επιθεωρήσουν την ευρεθείσα περιουσία. Προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν εξετάσεις και σε διάφορα χρυσοχοεία, αφού στην κατοχή των υπόπτων βρέθηκαν και διάφορα χρυσαφικά.

Send this to a friend