Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στόχος να καταστεί θεσμός το Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών στην Αγία Νάπα
Στόχος να καταστεί θεσμός το Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών στην Αγία Νάπα

Στόχος να καταστεί θεσμός το Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών στην Αγία Νάπα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρώτο Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (21/1) στην παραλία Μακρόνησος της Αγίας Νάπας.

Αψηφώντας το κρύο που επικρατούσε, 200 κολυμβητές από διάφορα μέρη της Κύπρου βούτηξαν στη θάλασσα, με την 88χρονη Ανδρούλα Φράγκου να είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετέχουσα στο φεστιβάλ, η οποία έστειλε το μήνυμα πως ο χειμερινός κολυμβητής έχει πλεονέκτημα έναντι των ασθενειών.

 

Ανάμεσα στους χειμερινούς κολυμβητές ήταν και οι δήμαρχοι Αγίας Νάπας και Δερύνειας, Χρίστος Ζαννέττου και Άντρος Καραγιάννης αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε ότι η διοργάνωση του Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο πρέπει να ενταχθεί στους θεσμούς προβολής του Υφυπουργείου Τουρισμού, στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και για προσέλκυση τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος.

Στόχος του Δήμου Αγίας Νάπας είναι όπως το φεστιβάλ αυτό τύχει της ανάλογης προβολής στο εξωτερικό και γίνει κατορθωτό να καταστεί θεσμός τα επόμενα χρόνια, προσελκύοντας χειμερινούς κολυμβητές από διάφορες χώρες του κόσμου.

Στην παραλία Μακρόνησος έδωσε το παρών του και ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμή, ο οποίος με τη σειρά του είπε ότι οι παραλίες αποτελούν ίσως το πιο ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού μας και ο κυριότερος λόγος που η Κύπρος έχει αναπτύξει την βιομηχανία του τουρισμού και πρωταγωνιστεί διεθνώς, ιδιαίτερα στον θερινό τουρισμό.

Πέραν από κολύμπι, οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν πλούσια εδέσματα όπως σούπα, ζιβανία και άφθονο κρασί.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες στην μεγαλύτερη και στην μικρότερη σε ηλικία συμμετέχουσες στο φεστιβάλ.

Send this to a friend