Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Με πέντε μέτρα απαντά στα κτυπήματα του υποκόσμου η Αστυνομία
Με πέντε μέτρα απαντά στα κτυπήματα του υποκόσμου η Αστυνομία

Με πέντε μέτρα απαντά στα κτυπήματα του υποκόσμου η Αστυνομία

 

 

Απάντηση στο οργανωμένο έγκλημα που κτυπά πλέον απροκάλυπτα και χωρίς όρια, επιχειρεί να δώσουν Υπουργείο Δικαιοσύνης και Αστυνομία μέσω του πακέτου 5 μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα.

Τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή με άμεση ισχύ προβλέπουν:

Ενίσχυση των μελών της Αστυνομίας που εργάζονται στην πρώτη γραμμή.
Ενίσχυση της αστυνόμευσης με την ανάπτυξη πεζών και μηχανοκίνητων περιπόλων στις πόλεις και προάστια συμπεριλαμβανομένων και στατικών ελέγχων.
Ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Αστυνομίας.
Ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος.
Εντατικοποίηση των οικονομικών ερευνών για εντοπισμό και κατάσχεση εσόδων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.
Στόχος: να αποκατασταθεί το τρωθεν αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

 

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας
Αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων τα οποία για λόγους ασφάλειας και διασφάλισης της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Πρόκειται για κατεπείγοντα μέτρα που ζητήθηκαν από τον Μάριο Χαρτσιώτη στην σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στον απόηχο των απανωτών κτυπημάτων του υποκόσμου.

Τα μέτρα τα οποία κωδικοποιήθηκαν από ειδική ομάδα που συστάθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, τέθηκαν το πρωί ενώπιον του Μάριου Χαρτσιώτη.

Μάριος Χαρτσιώτης – Υπουργός Δικαιοσύνης

Πόλεμος Συμμοριών
Στις γειτονιές της Λευκωσίας μαίνεται ο ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ συμμοριών που ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών. Ενδεικτική η κατάσταση στο κέντρο της  Παλλουριώτισσας, όπου χθες στις 10 το βράδυ σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ δυο ομάδων Σύριων, οι οποίοι δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ, μπροστά στα έκπληκτά μάτια ανυποψίαστων πολιτών.

Όπως δήλωσαν στον Alpha περίοικοι, δυο αντίπαλες ομάδες αλλοδαπών έδωσαν ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών εδώ στην πλατεία της Παναγίας. Μέλη της ομάδας που κινείτο από αυτή την κατεύθυνση, έριξαν δυο πυροβολισμούς, εναντίον των μελών της ομάδας

Οι πιστολέρο δεν δίστασαν να κτυπήσουν στο ψαχνό από απόσταση 47 μέτρων, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αθώων περαστικών. Ευτυχώς αστόχησαν.

Η πρώτη σφαίρα έπληξε τζάμια αυτοκινήτου πελάτη παρακείμενης ταβέρνας, ενώ η δεύτερη καρφώθηκε στον τοίχο του καμπαναριού της εκκλησίας της Παναγίας.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής καλούν την Αστυνομία, να δώσει το παρών της.

Είχε προηγηθεί η ρίψη πυροβολισμών στο Γέρι στις 16 Ιανουαρίου και χειροβομβίδας στην Έγκωμη στις 7 Ιανουαρίου.

Με την Αστυνομία να καταζητεί κατάδικο ο οποίος είχε αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει μόνο 4 από τα 16 χρόνια ποινής φυλάκισης του, καθώς είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Τη δημιουργία Αντιεγκληματικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση του συνδικάτου του εγκλήματος ζητά από την πλευρά του ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αβέρωφ Νεοφύτου – Βουλευτής ΔΗΣΥ
Είναι άμεση ανάγκη η αναδιοργάνωση των διωκτικών αρχών.  Απαιτείται η δημιουργία Αντιεγκληματικής Υπηρεσίας, η οποία θα συμπεριλάβει όλες τις συναφείς υπηρεσίες, θα αποκτήσει επιτελικό ρόλο και θα αναπτύξει τη συνεργασία της με τις διεθνείς υπηρεσίες δίωξης εγκλήματος.

 

Send this to a friend