Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Ο Δήμος Λάρνακας έχει παραλάβει επίσημα τον νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης επί της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος δημιουργήθηκε στην τοποθεσία όπου από το 1975, υπήρχαν τα τσίγκινα υποστατικά που φιλοξενούσαν πρόσφυγες επαγγελματίες. Η επίσημη παραλαβή του νέου πάρκινγκ, χωρητικότητας περίπου 100 οχημάτων έγινε χθες το πρωί.

Σύμφωνα με το Δήμο Λάρνακας, η διαμόρφωση του νέου χώρου στάθμευσης έγινε με τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται σε μια σειρά από απαιτήσεις, τόσο από λειτουργικής, όσο και από αισθητικής πλευράς. «Ο Δήμος Λάρνακας δίνει προτεραιότητα στην απρόσκοπτη πρόσβαση και μετακίνηση πεζών και ατόμων με δυσκολίες κινητικότητας σε δημόσιους χώρους, θέλοντας να καταστήσει σταδιακά τη Λάρνακα σε μια πράσινη πόλη.

Το ποσό του συμβολαίου ανήλθε στις 457 χιλιάδες ευρώ, με τον Δήμο Λάρνακας να χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου το έργο. Εκτιμάται ότι με τη λειτουργία του ο νέος χώρος στάθμευσης θα συνδράμει, ως ένα βαθμό, στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος στάθμευσης που παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο της πόλης.

 

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι εντός του έτους θα ξεκινήσουν και οι εργασίες δημιουργίας ενός νέου, ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, χωρητικότητας πέραν των 200 αυτοκινήτων, στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου, δίπλα από το ξενοδοχείο «Όπερα».

 

Τους κατοίκους του νέου περιφερειακού Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού, που θα προκύψει το ερχόμενο καλοκαίρι από την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση με την συνένωση των κοινοτήτων Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου, θα εξυπηρετεί η δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία θα δημιουργηθεί στο κτήριο της πρώην ΣΠΕ Δρομολαξιάς.

Τα σχετικά συμβόλαια για την ανέγερση της δημοτικής βιβλιοθήκης υπεγράφησαν πρόσφατα στα γραφεία του Δήμου. Πρόκειται για ένα έργο πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει την κυρίως βιβλιοθήκη, χώρο πολυμέσων και ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης, αναγνωστήριο, εφηβική και παιδική γωνιά βιβλίου καθώς και ειδικό χώρο για διαλέξεις και σεμινάρια.

Η έναρξη των εργασιών αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου και τα κατασκευαστικά έργα, θα διαρκέσουν περίπου οκτώ μήνες. Το κόστος θα φθάσει τις 300 χιλιάδες ευρώ (συν ΦΠΑ), χρήματα που θα καταβληθούν από τα δημοτικά ταμεία.

 

 

 

 

 

Send this to a friend