Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αστυνομία: Από την αρχή οι κινητές κάμερες έλεγχαν και από τις δύο κατευθύνσεις
Αστυνομία: Από την αρχή οι κινητές κάμερες έλεγχαν και από τις δύο κατευθύνσεις

Αστυνομία: Από την αρχή οι κινητές κάμερες έλεγχαν και από τις δύο κατευθύνσεις

 

 

Για τις αναφορές στη δυνατότητα που έχει το σύστημα φωτοεπισήμανσης να καταγγέλλει οδηγούς για υπερβολική ταχύτητα και από τις δύο κατευθύνσεις μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «οι κινητές κάμερες καταγράφουν από την αρχή που τέθηκαν σε λειτουργία και στις δύο κατευθύνσεις παραβάσεις. Δεν γνωρίζω γιατί τέθηκε το ζήτημα ότι τώρα άρχισε. Επαφίεται από τον χειριστή της κάμερας να θέσει σε λειτουργία τη συσκευή, ώστε να καταγράφει και από τις δύο κατευθύνσεις, νοουμένου ότι ο δρόμος είναι τέτοιος που να μην υπάρχει οποιοδήποτε εμπόδιο ή οποιοδήποτε στηθαίο που να εμποδίζει την ορατότητα».

Σημείωσε ότι «σε αυτή την περίπτωση ο χειριστής θα πρέπει να τοποθετήσει προειδοποιητική πινακίδα και στις δύο κατευθύνσεις σε απόσταση από 100 μέτρα έως 5 χλμ».

 

Σε ερώτηση για όσους παρκάρουν μπροστά από τα βαν των κινητών καμερών, επεσήμανε ότι «έχει σταματήσει το φαινόμενο αυτό, τα περίπολα της αστυνομίας αυτή τη στιγμή περιπολούν και σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται σε κοντινές περιοχές μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που να ποινικοποιεί αυτές της πράξεις».

 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend