Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τέλος του χρόνου έτοιμη η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δρομολαξιάς – Μενεού
Τέλος του χρόνου έτοιμη η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δρομολαξιάς – Μενεού

Τέλος του χρόνου έτοιμη η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δρομολαξιάς – Μενεού

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τους κατοίκους του νέου περιφερειακού Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού, που θα προκύψει το ερχόμενο καλοκαίρι από την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση με την συνένωση των κοινοτήτων Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου, θα εξυπηρετεί η δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία θα δημιουργηθεί στο κτήριο της πρώην ΣΠΕ Δρομολαξιάς.

 

 

Τα σχετικά συμβόλαια για την ανέγερση της δημοτικής βιβλιοθήκης υπεγράφησαν πρόσφατα στα γραφεία του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού με την εργοληπτική εταιρία YSG CONSTRUCTION LTD.

 

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, πρόκειται για ένα έργο πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει την κυρίως βιβλιοθήκη, χώρο πολυμέσων και ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης, αναγνωστήριο, εφηβική και παιδική γωνιά βιβλίου καθώς και ειδικό χώρο για διαλέξεις και σεμινάρια.

Η έναρξη των εργασιών αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου και τα κατασκευαστικά έργα θα διαρκέσουν περίπου οκτώ μήνες, όπως προνοεί το συμβόλαιο. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, πριν το τέλος του τρέχοντος έτους η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δρομολαξιάς – Μενεού θα είναι έτοιμη για ν’ ανοίξει τις πύλες της στο κοινό.

Το κόστος θα φτάσει τις 300 χιλιάδες ευρώ (συν ΦΠΑ), χρήματα που θα καταβληθούν από τα δημοτικά ταμεία. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου είπε ότι είναι ένα έργο που απουσιάζει όχι μόνο από τις κοινότητες που θ’ αποτελέσουν τον νέο περιφερειακό δήμο, αλλά και από την δυτική περιφέρεια της Λάρνακας.

«Η δημοτική βιβλιοθήκη θ’ αναβαθμίσει το πολιτιστικό και πνευματικό υπόβαθρο του νέου δήμου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή μας. Ήταν κάτι που χρειάζονταν οι κάτοικοι και κυρίως ο μαθητικός κόσμος», συμπλήρωσε ο κ.Ανδρονίκου.

Να σημειωθεί, ότι το κτήριο της ΣΠΕ Δρομολαξιάς παρέμενε εγκαταλελειμμένο και ανεκμετάλλευτο μετά το κλείσιμο των συνεργατικών πιστωτικών εταιρειών. Έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού, το κτήριο παραχωρήθηκε στο δήμο πριν από περίπου δύο χρόνια με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Send this to a friend