Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στη διάθεση του κοινού το νέο πάρκινγκ έναντι του Παγκύπριου Λυκείου Λάρνακας
Στη διάθεση του κοινού το νέο πάρκινγκ έναντι του Παγκύπριου Λυκείου Λάρνακας

Στη διάθεση του κοινού το νέο πάρκινγκ έναντι του Παγκύπριου Λυκείου Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Από την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, τίθεται σε λειτουργία ο νέος δημοτικός χώρος στάθμευσης επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, στη Λάρνακα, ο οποίος δημιουργήθηκε στην τοποθεσία όπου από το 1975 υπήρχαν τα τσίγκινα υποστατικά που φιλοξενούσαν πρόσφυγες επαγγελματίες.

 

Η επίσημη παραλαβή του νέου πάρκινγκ, χωρητικότητας περίπου 100 οχημάτων, που βρίσκεται έναντι του Παγκύπριου Λυκείου, έγινε το πρωί της Δευτέρας (15/1).

Σύμφωνα με το Δήμο Λάρνακας, η διαμόρφωση του νέου χώρου στάθμευσης έγινε με τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται σε μια σειρά από απαιτήσεις, τόσο από λειτουργικής, όσο και από αισθητικής πλευράς.

Ο χώρος θα προσφέρει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση καθώς και άνετους χώρους. Στην πρόσοψη του έργου διαμορφώθηκε ένας διάδρομος πρασίνου παράλληλα με τη διαδρομή του πεζοδρομίου, ο οποίος μελλοντικά θα προσφέρει έναν σκιερό και δροσερό χώρο διακίνησης και στάσης.

Επιπρόσθετα, διαμορφωθήκαν μικροί χώροι πρασίνου στον πλαγιόδρομο, ενώ στα υπόλοιπα δύο όρια του χώρου δημιουργήθηκε φράκτης πρασίνου σε όλο τους το μήκος. Το έργο πλαισιώνεται εξ ολοκλήρου από πράσινο.

«Ο Δήμος Λάρνακας δίνει προτεραιότητα στην απρόσκοπτη πρόσβαση και μετακίνηση πεζών και ατόμων με δυσκολίες κινητικότητας σε δημόσιους χώρους, θέλοντας να καταστήσει σταδιακά τη Λάρνακα σε μια πράσινη πόλη. Γι’ αυτό και το έργο κατασκευής αυτού του δημοτικού χώρου στάθμευσης έχει τη δική του βαρύτητα, καθότι βρίσκεται σ’ έναν κεντρικό άξονα της πόλης, πλησίον της κεντρικής πλατείας Ακροπόλεως και της εισόδου του αστικού εμπορικού κέντρου», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Η αρχιτεκτονική πρόταση του έργου έγινε από το γραφείο «ΑΡΜΩΝ Χώρος Αρχιτεκτονικής Ε.Π.Ε.», ενώ η μελέτη και η επίβλεψή του έγιναν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας. Η εκτέλεση του έργου έγινε από την εταιρεία «Κυπρής και Γεράνης Κατασκευές Λτδ» και τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο.  Το ποσό του συμβολαίου ανήλθε στις 457 χιλιάδες ευρώ, με τον Δήμο Λάρνακας να χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου το έργο.

Εκτιμάται ότι με τη λειτουργία του ο νέος χώρος στάθμευσης θα συνδράμει, ως ένα βαθμό, στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος στάθμευσης που παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι εντός του έτους θα ξεκινήσουν και οι εργασίες δημιουργίας ενός νέου, ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, χωρητικότητας πέραν των 200 αυτοκινήτων, στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου, δίπλα από το ξενοδοχείο «Όπερα».

 

 

 

Send this to a friend