Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πάνω από 30 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία εις μνήμη της Ελένης Ματθαίου στα Λιβάδια Λάρνακας
Πάνω από 30 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία εις μνήμη της Ελένης Ματθαίου στα Λιβάδια Λάρνακας

Πάνω από 30 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία εις μνήμη της Ελένης Ματθαίου στα Λιβάδια Λάρνακας

Θερμή ήταν για άλλη μία φορά η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοράνωσε για τρίτη χρονιά φέτος η Έλλη Αυξςντίου εις μνήμη της γιαγιά της Ελένης Ματθαίου που έφυγε πριν τρία χρφόνια, τηρώντας κατά γράμμα την υπόσχεση, που έδωσε στην γιαγιά της δημοσιογράφος Έλλη Αυξεντίου, συνεχίζοντας τον εθελοντισμό της, προσπαθώντας σε κάθε μνημόσυνο της να χαρίζει ελπίδα στους συνανθρώπους της διοργανώνοντας αιμοδοσία. Φέτος κατάφεραν και πρόσφεραν 36 φιάλες από αίμα στο Κέντρο Αιμοδοσίας και προσήλθαν 44 άτομα.

 

 

Σε σχετικό της μήνυμά πριν την αιμοδοσία η συνάδελφος Έλλη Αυξεντίου μας είχε δηλώσει ότι:

“Σε λίγες μέρες, συμπληρώνονται 3 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε», η γιαγιά μου Ελένη Ματθαίου. Η γυναίκα που δίδαξε και μου δίδαξε, την αγάπη και την προσφορά! Μετά τη δολοφονία του παππού μου Κώστα Ματθαίου, η γιαγιά μου, αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά της, στα εγγόνια της αλλά στον συνάνθρωπο της. Έδινε ακόμα και τις στιγμές που δεν είχε. Γι αυτό και μέχρι σήμερα, μαθαίνω ιστορίες από ανθρώπους που η γιαγιά μου, βοήθησε κάποτε. Μπορεί προσωπικά να μην πιστεύω στο «αλλού», πιστεύω όμως ότι οι άνθρωποι που δεν είναι πια κοντά μας ζουν μέσα από εμάς και μέσα από τις πράξεις μας. Έτσι αποφάσισα, σιγά – σιγά, να δημιουργήσω μία ομπρέλα αγάπης, αφιερωμένη στη μνήμη, της δικής μου Ελένης με σκοπό τον άνθρωπο. Δίνουμε αίμα λοιπόν, σώζουμε μία ζωή.. το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας αλλά και στον συνάνθρωπο μας”.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάριος Κουκουμάς και παιδικός φίλος της Έλλης Αυξεντίου, σε δήλωση του μας είπε ότι “Αυτούς που χαρίζουν ζωή.
αυτούς που συμμετέχουν σε αιμοδοσίες, αυτούς που οργανώνουν τις αιμοδοσίες βάζοντας χρόνο και κόπο, αυτούς που εργάζονται στα κέντρα αιμοδοσίας. Αυτούς που χαρίζουν ζωή.  Αυτούς πάντα θα τους σέβομαι λίγο πιο πολύ. Αιμοδοσία εις μνήμης της Ελένης Ματθαίου, στα Λιβάδια”.

Τέλος φανερά συγκινημένη η Έλλη Αυξεντίου και συνάμα ικανοιημένη, για το αποτέλεσμα ηΈλλη Αυξεντίου, ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας, κύριο Βασίλη Πάλμα και το στρατόπεδο, «Ανδρέα Σουρουκλή», στην Αλυκή Λάρνακας, που ήταν στο πλευρό μας, όπως και όλους τους φίλους που μας τίμησαν, με την παρουσία τους”.

 

Send this to a friend