Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Άνοιξε ο νέος κύκλος εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού», με τη μουσικό-ποιητική εκδήλωση «Του μέλλοντος οι μέρες βρίσκοντ’ εμπροστά μας»
Άνοιξε ο νέος κύκλος εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού», με τη μουσικό-ποιητική εκδήλωση «Του μέλλοντος οι μέρες βρίσκοντ’ εμπροστά μας»

Άνοιξε ο νέος κύκλος εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού», με τη μουσικό-ποιητική εκδήλωση «Του μέλλοντος οι μέρες βρίσκοντ’ εμπροστά μας»

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης άνοιξε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο νέος κύκλος εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού», με τη μουσικό-ποιητική εκδήλωση «Του μέλλοντος οι μέρες βρίσκοντ’ εμπροστά μας».

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δρ Κώστας Κατσώνης, πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, ο οποίος εξήρε τη σημαντική προσφορά της ΦΙΛΟΠΟΛ στην ανάπτυξη του πολιτιστικού περιβάλλοντος της Λάρνακας και ο κ. Κυριάκος Κωστέας, διευθυντής του Λυκείου Αγίου Γεωργίου και Μουσικού Σχολείου Λάρνακας «Μίκης Θεοδωράκης», ο οποίος υπογράμμισε την αξία των εκδηλώσεων πολιτισμού ιδιαίτερα σε καιρούς όπου οι πολεμικές συρράξεις επικρατούν.

Στο δικό της χαιρετισμό η κ. Αγγέλα Καϊμακλιώτη, πρόεδρος της ΦΙΛΟΠΟΛ, κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Λυκείου και γενικότερα τους νέους και τις νέες της πόλης, να ενταχθούν στην Πολιτιστική Κίνηση ΦΙΛΟΠΟΛ αλλά και στην ευρύτερη ομάδα του «Λάρνακα 2030», ενδυναμώνοντας έτσι με τις δικές τους ιδέες, το όραμα και την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη, για να γίνει η Λάρνακα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν Ελληνικά Κάλαντα της Κω Δωδεκανήσων, κάλαντα των Επτανήσων, της Χίου και της Ικαρίας από τη χορωδία και την ορχήστρα του Μουσικού Λυκείου Λάρνακας «Μίκης Θεοδωράκης», υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής, κ. Ειρήνης Χατζηκυριάκου. Ακούστηκαν επίσης ποιήματα μελών της ΦΙΛΟΠΟΛ αλλά και ποίηση του Γ. Ρίτσου, του Ν. Βρεττάκου, του Π. Λιασίδη, του Κ.Π. Καβάφη.

Η ΦΙΛΟΠΟΛ που συμπληρώνει φέτος δώδεκα χρόνια ενεργούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Λάρνακας, πλαισιώνεται από λογοτέχνες και δημιουργούς που εργάζονται εθελοντικά, στον ελεύθερο τους χρόνο, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν στο κοινό της Λάρνακας ποιοτικές λογοτεχνικές εκδηλώσεις και επιμορφωτικές δράσεις σε θέματα πολιτισμού. Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Αγγέλα Καϊμακλιώτη στον Απολογισμό για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, η ΦΙΛΟΠΟΛ το 2023 διοργάνωσε και πρόσφερε στους φίλους της λογοτεχνίας, είκοσι δυο ποιοτικές εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις φιλοσοφίας, φιλολογικά μνημόσυνα, λογοτεχνικές ημερίδες, βραδιές ποίησης, λογοτεχνικά εργαστήρια , συναπαντήματα λόγου και τέχνης κλπ. Τόνισε επίσης ότι η ΦΙΛΟΠΟΛ το 2023 επιδίωξε και πέτυχε αξιόλογες συμπράξεις με φορείς όπως ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής, το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, το Ιδεόγραμμα, οι Cyprus Creative Writers, η χορωδία νέων Ars Nova, το Μουσικό Λύκειο Λάρνακας, το ΚΥΚΕΜ, ο Δήμος Λάρνακας, ο οργανισμός «Λάρνακα 2030», η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α.

Η εκδήλωση έκλεισε με κοπή της Βασιλόπιτας του 2024 και ευχές για μια ειρηνική χρονιά.

Send this to a friend