Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Διάλεξη της ερευνήτριας Dr Francesca Meneghetti για το Παμπουλάρι της Κουκουννίνας στην Αθηένου
Διάλεξη της ερευνήτριας Dr Francesca Meneghetti για το Παμπουλάρι της Κουκουννίνας στην Αθηένου

Διάλεξη της ερευνήτριας Dr Francesca Meneghetti για το Παμπουλάρι της Κουκουννίνας στην Αθηένου

Στις 25 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. το CAARI (Cyprus American Archaeological Research Institute) θα παρουσιάσει διαδικτυακά τη διάλεξη της μεταδιδακτορικής ερευνήτριας Dr Francesca Meneghetti με θέμα “Clearing the dust from legacy material. Renewed studies on the Israeli excavations at Athienou-Bamboulari of Koukounninas”.

Στην τοποθεσία Παμπουλάρι της Κουκουννίνας στην Αθηένου πραγματοποίησε ανασκαφές το 1971 και το 1972 το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, με επικεφαλής τους Trude Dothan και Amnon Ben-Tor. Ο οικισμός που βρέθηκε ανάγεται στον 16ο αιώνα π.Χ., κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού και κατοικήθηκε τουλάχιστον για πέντε αιώνες. Από τις ανασκαφές ήρθαν στο φως 10.000 αγγεία μινιατούρες, από τα οποία ένα μικρό μέρος τους βρίσκεται σε έκθεση στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου και άλλο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λάρνακας.

Στον αρχαιολογικό χώρο βρέθηκαν επίσης μεγάλες ποσότητες του μεταλλεύματος, σκουριά και κάποιες εγκαταστάσεις για την κατεργασία του χαλκού.

 

 

Περισσότερα θα μάθουμε παρακολουθώντας τη διαδικτυακή παρουσίαση της ερευνήτριας στον σύνδεσμο που δημοσίευσε το CAARI
https://us06web.zoom.us/…/tZMrcOqoqjsoEtYhn4an4D9zPb5UF…

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα για την Αθηένου παρουσίαση.

Send this to a friend