Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκίνησε νέος κύκλος εκδηλώσεων Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας
Ξεκίνησε νέος κύκλος εκδηλώσεων Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας

Ξεκίνησε νέος κύκλος εκδηλώσεων Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας

Άρχισε το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα, νέος κύκλος εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού» (ΦΟΛΟΠΟΛ), με τη μουσικό-ποιητική εκδήλωση «Του μέλλοντος οι μέρες βρίσκοντ’ εμπροστά μας».

Σε δελτίο Τύπου της Κίνησης αναφέρεται ότι «χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δρ Κώστας Κατσώνης, Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, ο οποίος εξήρε τη σημαντική προσφορά της ΦΙΛΟΠΟΛ στην ανάπτυξη του πολιτιστικού περιβάλλοντος της Λάρνακας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κυριάκος Κωστέας, Διευθυντής του Λυκείου Αγίου Γεωργίου και Μουσικού Σχολείου Λάρνακας «Μίκης Θεοδωράκης», ο οποίος υπογράμμισε την αξία των εκδηλώσεων πολιτισμού ιδιαίτερα σε καιρούς όπου οι πολεμικές συρράξεις επικρατούν».

Στο δικό της χαιρετισμό η Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Πρόεδρος της ΦΙΛΟΠΟΛ, «κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Λυκείου και γενικότερα τους νέους και τις νέες της Λάρνακας, να ενταχθούν στην Πολιτιστική Κίνηση αλλά και στην ευρύτερη ομάδα του «Λάρνακα 2030», με στόχο να ενδυναμώσουν με τις δικές τους ιδέες το όραμα και την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη, για το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης».

 

 

Πρόσθεσε ότι «η ΦΙΛΟΠΟΛ, που συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια ενεργούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Λάρνακας, πλαισιώνεται από λογοτέχνες και δημιουργούς που εργάζονται εθελοντικά, στον ελεύθερο τους χρόνο, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν στο κοινό της Λάρνακας ποιοτικές λογοτεχνικές εκδηλώσεις και επιμορφωτικές δράσεις σε θέματα πολιτισμού.

Στον απολογισμό της για την περσινή χρονιά η κ. Καϊμακλιώτη ανέφερε ότι «η Κίνηση το 2023 διοργάνωσε και πρόσφερε στους φίλους της λογοτεχνίας, συνολικά 22 εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις φιλοσοφίας, φιλολογικά μνημόσυνα, λογοτεχνικές ημερίδες, βραδιές ποίησης, λογοτεχνικά εργαστήρια ενώ έγιναν και συναπαντήματα λόγου και τέχνης».

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ελληνικά κάλαντα της Κω Δωδεκανήσων, κάλαντα των Επτανήσων, της Χίου και της Ικαρίας από τη χορωδία και την ορχήστρα του Μουσικού Λυκείου Λάρνακας «Μίκης Θεοδωράκης», υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Ειρήνης Χατζηκυριάκου.

Ακούστηκαν επίσης ποιήματα μελών της ΦΙΛΟΠΟΛ αλλά και ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, του Νικηφόρου Βρεττάκου, του Παύλου Λιασίδη και του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, ενώ έγινε και η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.

Send this to a friend