Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα γυναίκα, που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στη Λάρνακα. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία η γυναίκα φέρει τραύμα στο κεφάλι. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 5.30 το απόγευμα όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται η αλλοδαπή γυναίκα έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στη Λάρνακα. Στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας,  τα οποία άρχισαν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό. Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 30 ετών περίπου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις μέρες, ως επισκέπτρια.

 

 

Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που ανακαλύφθηκαν το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκε στην επαρχία Λάρνακας, με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών να «φορά χειροπέδες» σε δύο πρόσωπα.

Βασικοί ύποπτοι στην υπόθεση είναι 21χρονος Αλβανός και 57χρονος Ελληνοκύπριος. Στην κατοχή του νεαρού Αλβανού βρέθηκαν συνολικά 42 κιλά κάνναβης, ποσότητα που, σύμφωνα με τους εξεταστές της υπόθεσης, προοριζόταν για την εγχώρια αγορά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ, κατόπιν πληροφοριών ότι ο 21χρονος έκανε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Ως εκ τούτου, ο νεαρός τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση τις τελευταίες μέρες και το απόγευμα της Πέμπτης οι πληροφορίες αποδείχθηκαν ακριβείς, αφού ανακόπηκε κι ελέγχθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε στο χωριό Τερσεφάνου και σ’ αυτό εντοπίστηκαν τρία νάιλον σακούλια που περιείχαν συνολικά πέραν των 20 κιλών κάνναβης. Ακολούθως εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα έρευνας στην οικία του, όπου βρέθηκαν άλλα 21 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Εξασφαλίστηκε μαρτυρία κι εναντίον 57χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος το ίδιο βράδυ εντοπίστηκε και ανακόπηκε ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε περιοχή των Λιβαδιών. Στο τσαντάκι του βρέθηκε μία σύριγγα που περιείχε λάδι κάνναβης. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα και τεκμήρια τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνδέουν τον ύποπτο.

Οι δύο συλληφθέντες προφυλακίστηκαν για επτά μέρες με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Οι εξεταστές της υπόθεσης είναι πεπεισμένοι ότι αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικού δικτύου που διοχετεύει ναρκωτικά στην Κύπρο και το εξωτερικό. Γι’ αυτό και ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά η Γιούροπολ.

 

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν οι επίσημοι εορτασμοί των Θεοφανίων στη Λάρνακα. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Γεωργίου, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, βουλευτών, πολιτικών, στρατιωτικών και πολιτειακών Αρχών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γιώργος Τζιτζικώστας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πομπή προς τη μεγάλη αποβάθρα στη Μαρίνα Λάρνακας, όπου έγινε η καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

 

 

 

Send this to a friend