Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Η πρόγνωση καιρού – Πότε αναμένονται τα πρώτα χιόνια για το 2024
Η πρόγνωση καιρού – Πότε αναμένονται τα πρώτα χιόνια για το 2024

Η πρόγνωση καιρού – Πότε αναμένονται τα πρώτα χιόνια για το 2024

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Κατά διαστήματα, θα εμφανίζονται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι και τοπικά ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

 

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Κατά διαστήματα, θα εμφανίζονται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι και τοπικά ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες, κυρίως χαμηλές, νεφώσεις. Αργότερα, ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις, ενώ χαμηλές και μέσες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά διαστήματα, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη, κυρίως ασθενή βροχή. Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να αιωρείται αραιή σκόνη.

Την Τρίτη, ο καιρός θα καταστεί προοδευτικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή, ωστόσο μέχρι την Τετάρτη, θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Send this to a friend