Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Με (νέες) καθυστερήσεις θα ολοκληρωθούν τα έργα, που βρίσκονται σ’ εξέλιξη, στο πλαίσιο της Β΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας και συγκεκριμένα στις περιοχές Μητρόπολης, Χρυσοπολίτισσας και Σταυροδρομίου.

Οι Λαρνακείς υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνουν κι άλλη υπομονή, αφού τα εργοτάξια που λειτουργούν αυτή την περίοδο στις υπό αναφορά συνοικίες δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του τοπικού συμβουλίου αποχετεύσεων.

Αρχικά τα ανοικτά μέτωπα στις περιοχές όπου υπάρχουν εργοτάξια επρόκειτο να ολοκληρωθούν μέχρι Απρίλιο ή Μάιο του 2024, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετες καθυστερήσεις με την ολοκλήρωση του τελευταίου συμβολαίου της Β΄ φάσης να μετατίθεται πλέον γύρω στο καλοκαίρι.

 

 

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για το τέταρτο κατασκευαστικό συμβόλαιο της Γ΄ φάσης του αποχετευτικού, το οποίο θα καλύψει την κοινότητα Τερσεφάνου. Η συνολική αξία του κατασκευαστικού συμβολαίου θα ξεπεράσει τα εφτά εκατομμύρια ευρώ.

Αντικείμενο του συμβολαίου αυτού είναι η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων λυμάτων στην Τερσεφάνου και η σύνδεση του με τα έργα του κατασκευαστικού συμβολαίου Γ3, δηλαδή με την περιοχή Κιτίου.

Η συνολική διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης είναι 20 μήνες και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

 

Αύριο Σάββατο, ημέρα των Θεοφανίων, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Γεωργίου, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου και των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Πολιτειακών Αρχών της πόλης μας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα γίνει πομπή προς τη μεγάλη αποβάθρα για την καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend