Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές

Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα σε περιοχές στα δυτικά, στα βόρεια αλλά και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά, στα βόρεια και στα νότια, θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Το βράδυ, στο ανατολικό μισό του νησιού, θα εμφανίζονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στο δυτικό μισό αλλά και στα ορεινά, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, στο εσωτερικό ασθενείς, 3 Μποφόρ και στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

 

 

Αρχικά αύριο, στις πλείστες περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στο δυτικό μισό και στα ορεινά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Προοδευτικά, ο καιρός θα καταστεί γενικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ενώ σύντομα θα καταστούν μέτριοι και στα παράλια, παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ανήμερα Θεοφάνια, νωρίς το πρωί θα παρατηρείται κατά τόπους αυξημένη χαμηλή νέφωση, ενώ κατά τόπους και κυρίως στα ανατολικά και στο εσωτερικό, είναι πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί γενικά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά, παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες, κυρίως ασθενείς βροχές.

Την Κυριακή, τι πρωινές ώρες θα παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση αλλά και κατά τόπους αραιή ομίχλη, ιδιαίτερα στο ανατολικό μισό του νησιού. Προοδευτικά, ο καιρός θα καταστεί γενικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ χαμηλές νεφώσεις που θα παρατηρούνται παροδικά, είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή και πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Send this to a friend