Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έπεσαν οι υπογραφές για το 4ο κατασκευαστικό συμβόλαιο της Γ΄ φάσης του αποχετευτικού, το οποίο θα καλύψει την κοινότητα Τερσεφάνου
Έπεσαν οι υπογραφές για το 4ο κατασκευαστικό συμβόλαιο της Γ΄ φάσης του αποχετευτικού, το οποίο θα καλύψει την κοινότητα Τερσεφάνου

Έπεσαν οι υπογραφές για το 4ο κατασκευαστικό συμβόλαιο της Γ΄ φάσης του αποχετευτικού, το οποίο θα καλύψει την κοινότητα Τερσεφάνου

 

 

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για το τέταρτο κατασκευαστικό συμβόλαιο της Γ΄ φάσης του αποχετευτικού, το οποίο θα καλύψει την κοινότητα Τερσεφάνου.

Η συμφωνία έγινε με την εταιρεία «IACOVOU – ZEMCO (LSP) JOINT VENTURE. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΛ, η συνολική αξία του κατασκευαστικού συμβολαίου Γ4 θα ξεπεράσει τα εφτά εκατομμύρια ευρώ.

 

Αντικείμενο του συμβολαίου αυτού είναι η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων (λυμάτων) στην Τερσεφάνου και η σύνδεση του με τα έργα του κατασκευαστικού συμβολαίου Γ3, δηλαδή με την περιοχή Κιτίου. Η συνολική διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης είναι είκοσι (20) μήνες και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

Θυμίζουμε ότι η Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας, η οποία θα καλύψει τις περιοχές Δρομολαξιάς, Μενεού, Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου, περιλαμβάνει συνολικά πέντε κατασκευαστικά συμβόλαια.

Το πέμπτο και τελευταίο συμβόλαιο θ’ αφορά την κατασκευή των αντλιοστασίων του έργου. Ο Διευθυντής του ΣΑΛ είπε ότι την δεδομένη στιγμή γίνεται η αξιολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν για το τελευταίο συμβόλαιο και σύντομα θα υπάρξει κατακύρωση.

«Σε αντίθεση με την Β΄ φάση του αποχετευτικού, στην Γ΄ φάση προχωράμε λίγο πιο γρήγορα απ’ ότι αρχικά υπολογίζαμε», σημείωσε ο κ.Χατζηχαραλάμπους.

 

 

 

Send this to a friend