Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Ικανοποιητικό χαρακτήρισε τον κύκλο εργασιών στα κέντρα αναψυχής της Λάρνακας τη περίοδο των γιορτών, ο Τόνυ Κονναρής, Επαρχιακός του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβαση του κράτους για σταθεροποίηση των τιμών, ρύθμιση της ακρίβειας.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι «ο πόλεμος στη Γάζα δεν επηρέασε την κίνηση στα κέντρα αναψυχής, παρά το γεγονός ότι τέτοια περίοδο τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αρκετούς πελάτες από το Ισραήλ».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε σε έρευνα που διενήργησε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών, τα ευρήματα της οποίας κατέδειξαν ότι η Λάρνακα είναι η πιο φτηνή πόλη της ελεύθερης Κύπρου, λέγοντας πως «ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που επιτρέπει στα κέντρα αναψυχής να έχουν ένα καλό κύκλο εργασιών.

 

 

Να ξεκινήσουν, επιτέλους, οι κατασκευαστικές εργασίες για το μεγάλο έργο που αφορά την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας εκκλησιών έθεσε ως προτεραιότητα για το 2024 ο Δήμος Αθηένου.

Ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς δήλωσε ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει τροχοδρομηθεί προ πολλού, αλλά καθυστερεί παρόλο που, όπως είπε, είναι εγκριμένο ως πολεοδομικό και συμπεριλαμβάνεται στους κρατικούς προϋπολογισμούς από το 2022.

«Αυτό το έργο, οι κάτοικοι Αθηένου το περιμένουν… σαν το Άγιο Φως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηένου. Όταν ήμουν νεαρός άκουγα από τότε για την αναγκαιότητα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας εκκλησιών. Πέρασαν τόσοι δήμαρχοι και ακόμα περιμένουμε να ξεκινήσει το έργο». Υπολογίζεται ότι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας εκκλησιών θα κοστίσει περίπου τριάμισι εκατομμύρια ευρώ. Το 80% της δαπάνης θα καλυφθεί από το κράτος και το 20% από το Δήμο Αθηένου.

Εκτιμάται ότι τα κατασκευαστικά έργα θα διαρκέσουν δύο χρόνια. Προβλέπεται μια γενική ανάπλαση της πλατείας, των γύρω δρόμων, αλλά και στα προαύλια των ιερών ναών. Τα έργα θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή σιντριβανιού, την εγκατάσταση σύγχρονου φωτισμού και αστικού εξοπλισμού και υπογειοποιήσεις υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, στο Δήμο Αθηένου υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για το γεγονός ότι το ιατρικό κέντρο της πόλης παραμένει υποστελεχωμένο, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις του ΟΚΥπΥ για επάνδρωσή του με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο Κυριάκος Καρεκλάς μίλησε για ένα… «νεκρό» διώροφο κτήριο, το οποίο, όπως υπενθύμισε, στοίχισε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και διαθέτει συνολικά έξι ιατρεία, τα πλείστα εκ των οποίων είναι άδεια. Εκτός, όμως, από την υποστελέχωση του ιατρικού κέντρου, οι κάτοικοι της Αθηένου ταλαιπωρούνται αφάνταστα κι εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρου στην περιοχή τους.

Οι έκτακτες κι επείγουσες περιπτώσεις ασθενών εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από ασθενοφόρα που φθάνουν από τη Λάρνακα, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για κάποιους ασθενείς λόγω της μεγάλης απόστασης και του χρόνου που απαιτείται μέχρι να φθάσει ένα ασθενοφόρο στην ακριτική περιοχή.

 

Send this to a friend