Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φωτογραφικό ταξίδι στην αρχαιότερη πόλη της Κύπρου
Φωτογραφικό ταξίδι στην αρχαιότερη πόλη της Κύπρου

Φωτογραφικό ταξίδι στην αρχαιότερη πόλη της Κύπρου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επιστρέφει ο 7ος Φωτογραφικός Γύρος της Λάρνακας. Πρόκειται για ένα χαλαρό φωτογραφικό ταξίδι στους δρόμους και τα σημεία αναφοράς της Λάρνακας, που πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολλούς φίλους της φωτογραφικής τέχνης.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το μεθεπόμενο Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Φωτογραφικού Ομίλου Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια του φωτογραφικού γύρου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν καλύτερα την αρχαιότερη πόλη της Κύπρου και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της.

 

Ανακοίνωση του τοπικού φωτογραφικού ομίλου αναφέρει ότι κατά τον φετινό γύρο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη φωτογραφία του δρόμου και στην πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει τη Λάρνακα.

Ο φωτογραφικός γύρος θα ξεκινήσει στις 6.30π.μ. με την ανατολή του ήλιου στην ξύλινη αποβάθρα παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο. Ακολούθως οι συμμετέχοντες θα μεταβούν στην πλατεία Ευρώπης, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, και από εκεί θα πορευτούν προς την Σχολή Καλογραιών Αγίου Ιωσήφ, όπου θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να φωτογραφίσουν και το εσωτερικό της ιστορικής σχολής.

Η επόμενη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας, το οποίο στεγάζει μια μεγάλη συλλογή από αρχαιολογικά ευρήματα και μοναδικά αντικείμενα που εισήχθησαν στην Κύπρο από μεγάλους πολιτισμούς της αρχαιότητας.

Ο φωτογραφικός γύρος θα συνεχιστεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα σε δύο έργα που πριν από περίπου ένα χρόνο ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν, την νέα δημοτική αγορά και την ανακαινισμένη πλατεία Ζουχουρί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου, που είναι ο πολιούχος άγιος της Λάρνακας. Το πρώτο μέρος του φωτογραφικού γύρου θα ολοκληρωθεί με φωτογράφιση στο τζαμί Kebir και στο Μεσαιωνικό Κάστρο.

Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι κατά τη διαδρομή οι συμμετέχοντας θα πορευτούν σε γραφικά σημεία στο κέντρο της πόλης και θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην ιδιαίτερα απαιτητική φωτογραφία του δρόμου.

Τελευταίος σταθμός του φωτογραφικού γύρου θα είναι η περιοχή της αλυκής, μ’ επίσκεψη στο τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ, που είναι κτισμένο στη δυτική όχθη της αλυκής και αποτελεί τον σημαντικότερο τόπο προσκυνήματος για τους μουσουλμάνους της Κύπρου. Στην μεγάλη λίμνη της αλυκής, εκτός από τα φλαμίνγκο, οι συμμετέχοντες θ’ αποθανατίσουν την δύση του ηλίου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους.

Send this to a friend