Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο περιφερειακός δρόμος η προτεραιότητα του Δήμου Λευκάρων για το 2024
Ο περιφερειακός δρόμος η προτεραιότητα του Δήμου Λευκάρων για το 2024

Ο περιφερειακός δρόμος η προτεραιότητα του Δήμου Λευκάρων για το 2024

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η κατασκευή περιφερειακού δρόμου που θ’ αποσυμφορήσει την τροχαία κίνηση στο κέντρο των Λευκάρων, αποτελεί προτεραιότητα για το δήμο του ορεινού θερέτρου της επαρχίας Λάρνακας τον νέο χρόνο.

Ο δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε ότι το συγκεκριμένο οδικό έργο θεωρείται μείζονος σημασίας για την περιοχή, αφού θα διοχετεύει την τροχαία κίνηση προς τα Λεύκαρα κατευθείαν προς τους νέους χώρους στάθμευσης που έχουν δημιουργηθεί, χωρίς να χρειάζεται η διέλευση των αυτοκινητιστών από το κέντρο της κωμόπολης.

 

Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό τα κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρούνται πέριξ της κεντρικής πλατείας των Λευκάρων.

Ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι μετά την τελευταία συνάντηση που είχε για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, επιβεβαιώθηκε και συμφωνήθηκε η όδευση του περιφερειακού δρόμου Λευκάρων και πλέον το έργο βρίσκεται στα χέρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Όπως εξήγησε, τον νέο χρόνο η Πολεοδομία οφείλει να ολοκληρώσει τον τελικό σχεδιασμό του δρόμου και να τον εντάξει στα πολεοδομικά έργα, περιλαμβάνοντας τον στην Β΄ φάση ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Λευκάρων, όπως έχει συμφωνηθεί. «Ο περιφερειακός δρόμος είναι το υπ’ αριθμόν ένα αίτημα του Δήμου Λευκάρων για το 2024, διότι η κατασκευή του θα επιλύσει πολλά προβλήματα που δημιουργούνται στο κέντρο των Λευκάρων, ειδικά κατά τις μέρες όπου παρατηρείται μεγάλη επισκεψιμότητα», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Χριστουγεννιάτικο χωριό

———————————–

Στο μεταξύ, ρεκόρ επισκεψιμότητας σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που στήθηκε στα Λεύκαρα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. «Η λειτουργία των χριστουγεννιάτικων χωριών είναι ένας εξαιρετικός θεσμός που ξεκίνησε από το Υφυπουργείο Τουρισμού. Τα χωριά αυτά λειτουργούν συνολικά 51 μέρες. Για να είναι, όμως, επιτυχημένος ο θεσμός θα πρέπει παράλληλα να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, η σωστή οργάνωση και πλούσιο καλλιτεχνικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

Τα Λεύκαρα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, γι’ αυτό και… βούλιαξαν από επισκέπτες από όλα τα μέρη της Κύπρου και από το εξωτερικό. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική στήριξη της τοπικής οικονομίας, αφού όλα τα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία του δήμου είχαν πολύ ικανοποιητικές πληρότητες το τελευταίο διάστημα, ενώ γεμάτα ήταν τα εστιατόρια και τα καφεστιατόριά μας», συμπλήρωσε ο Σ. Σοφοκλέους.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Λεύκαρα θα συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.

 

Send this to a friend