Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θα γεμίσει boutique hotels το κέντρο της Λάρνακας τα προσεχή χρόνια
Θα γεμίσει boutique hotels το κέντρο της Λάρνακας τα προσεχή χρόνια

Θα γεμίσει boutique hotels το κέντρο της Λάρνακας τα προσεχή χρόνια

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέα δυναμική στο κέντρο της Λάρνακας, αναμένεται να προσδώσουν τα boutique hotels, που προγραμματίζονται τα επόμενα χρόνια, αρκετά από τα οποία βρίσκονται ήδη στο στάδιο της αδειοδότησης.

Σύμφωνα με τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα του δήμου, τουλάχιστον εννέα μικρά ξενοδοχεία θα προστεθούν στις υφιστάμενες 25 μονάδες που λειτουργούν εντός ή γύρω από το κέντρο της πόλης, οι πλείστες εκ των οποίων παραμένουν ανοικτές και κατά την χειμερινή περίοδο.

 

Από το 2021 μέχρι πρόσφατα έχουν υποβληθεί συνολικά 18 νέες αιτήσεις για ξενοδοχειακές αναπτύξεις στα όρια της πόλης. Την ίδια περίοδο εκδόθηκαν 20 νέες άδειες (αφορούν και αιτήσεις προηγούμενων χρόνων), ενώ εκκρεμεί η εξέταση άλλων 12 αιτήσεων. Ζωηρό είναι το ενδιαφέρον και από μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχειακών συγκροτημάτων για να επενδύσουν στη Λάρνακα, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αφού η πόλη και η επαρχία εισέρχονται για τα καλά στον τουριστικό χάρτη και αναπτύσσονται σ’ έναν τομέα που ήταν αρκετά πίσω τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι, δε, ενδεικτικό πως ενώ το 2015 οι διανυκτερεύσεις τουριστών σε καταλύματα της Λάρνακας ήταν λίγο πάνω από 260.000, το 2023 πλησίασε το μισό εκατομμύριο, ενώ η ανοδική τάση εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2024.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι ένας μεγάλος αριθμός ξένων επισκεπτών που επιλέγουν τη Λάρνακα για τις διακοπές τους ενδιαφέρονται για ξενοδοχειακά καταλύματα στο κέντρο της πόλης, έτσι ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση τόσο στα εμπορικά καταστήματα, όσο και στο παραλιακό μέτωπο.

Ειδικά στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου ανακαινίζονται και διατηρητέες κατοικίες για να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά ως τουριστικά καταλύματα. Ανάμεσα στα γνωστά brand που επέλεξαν το κέντρο της Λάρνακας για να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες είναι και ο ξενοδοχειακός κολοσσός Accor, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα πως διπλασίασε την παρουσία του στην πόλη του Ζήνωνα αγοράζοντας το ξενοδοχειακό συγκρότημα Pallas, στην ομώνυμη πλατεία.

Η εν λόγω εταιρεία εγκαινίασε τον περασμένο Οκτώβριο το Mercure Beach Resort στην ακτή Ορόκλινης. Το ξενοδοχείο στην πλατεία Παλλάς θα ονομαστεί Mercure City Hotel και αναμένεται να λειτουργήσει την ερχόμενη άνοιξη. Η εταιρεία προγραμματίζει τη λειτουργία και άλλων boutique hotels στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2025.

Εξάλλου, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και ξενοδοχείο της Quality Group στη λεωφόρο Μακαρίου, που θα φέρει τη σφραγίδα της αλυσίδας Holiday Inn Express. Αναμένεται ν’ ανοίξει τις πύλες του εντός του 2025. Το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της Λάρνακας πρόκειται ν’ αυξηθεί μελλοντικά όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως π.χ. στην Ορόκλινη, όπου παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην τουριστική βιομηχανία.

Στην περιοχή αυτή, που θ’ αποτελέσει το ερχόμενο καλοκαίρι δημοτικό διαμέρισμα της Λάρνακας, θα λειτουργήσει μέχρι το 2026 και το πλήρως ανακαινισμένο και πολυτελές Palm beach. Πίσω από το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται η εταιρεία Quality Group, η οποία σχεδιάζει αναπτύξεις και στην τουριστική περιοχή Πύλας.

Send this to a friend